Biskup Perić krizmao 57 mladića i djevojaka iz župe Čerin

Čerin, krizma
...smještenom pokraj čerinske župne crkve, sakramentu svete Potvrde pristupilo 57 mladića i djevojaka iz župe Čerin. Na svečanoj sv. Misi sakrament svete Potvrde podijelio je mostarsko-duvanjski biskup msgr. dr. Ratko Perić, koji je i predslavio svetu Misu uz suslavlje čerinskog župnika i dekana Broćanskog dekanata, fra Daria Dodiga, još nekoliko svećenika, te uz asistenciju fra Slavena Brekala.

Krizmanike je za taj veliki događaj pripremao župnik fra Dario Dodig, a svojim pjevanjem ovu svečanost uveličali su Veliki župni zbor i Frama, koje su pripremali i vodili fra Tihomir Bazina i prof. Katja Krolo-Šarac.

Svečana sv. Misa započela je procesijom od župne crkve do svečano uređenog vanjskog oltara, krizmanici u bijelim haljinama, a iza njih su išli biskup Perić i ostali svećenici.

Na početku misnog slavlja tople riječi dobrodošlice biskupu su uputili krizmanici i župnik fra Dario Dodig.

Nakon što se zahvalio krizmanicima i župniku na toplim riječima dobrodošlice, biskup Perić je krizmanicima rekao kako ih bijela haljina prati od rođenja, u bijeloj haljini su kršteni, u bijelim haljinama su pričešćeni i danas su u bijelim haljinama došli na sv. Krizmu, dao Bog da bijele duše idu kroz život i tako dođu pred Boga.

U svojoj nadahnutoj propovijedi biskup Perić se prvenstveno obratio roditeljima, rekavši da su oni odgovorni za odgoj svoje djece, kako fizički, tako i duševni. Bog im je dao djecu, i kako su ih danas pratili do oltara, tako ih trebaju pratiti svaki dan njihova života i znati gdje su. Lijepo je da djeca idu na trening, plesove, zabave, ali se roditelji trebaju pobrinuti i da idu u crkvu, na vjeronauk, na sv. Misu. Na kraju svoje propovijedi, biskup je pozvao krizmanike da se odreknu grijeha, ispovjede vjeru u Isusa Krista i Crkvu, a zatim je podijelio sakrament sv. Krizme.

Na udijeljenom sakramentu svete Potvrde biskupu Periću su se zahvalili krizmanici i župnik. Potom su se svi zajedno fotografirali.

Brotnjo.info