12. Didakovi dani od 8. do 11. listopada

... fra Didaka Buntića, u njegovoj rodnoj župi Gradnići organizira Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo Didak, ove godine održavat će se kroz četiri dana, od 8. do 11. listopada. Kao i svih dosadašnjih, tako je i za ovu godinu pripremljen bogat i raznovrstan kulturni program, a Didakovi dani svečano će otpočeti u njegovoj rodnoj Paoči 8. listopada polaganjem vijenca i paljenjem svijeće kod spomen kuće u 11 sati.

Sat kasnije, u Gradićima s radom će započeti likovna kolonija 'Didak.

Istoga dana u 19 sati u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru biti će upriličeno otvorenje izložbe umjetničkih djela s likovne kolonije „Krešimir Ledić" na temu „Lik i djelo fra Didaka Buntića".

Program prvog dana nastavlja se u 20 sati u Dvorani Ivana Pavla II u Međugorju koncert će održati učenici Glazbene škole Pavla Markovca iz Zagreba.

Otvorenje i premijera predstave „Učiteljice"

Svečano otvorenje Didakovih dana biti će u petak 9. listopada s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a manifestaciju će otvori predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, pod čijim se visokim pokroviteljstvom i održava.

Premijera predstave „Učiteljice" uslijedit će nakon svečanog otvorenja 19 sati. Tekst za predstavu je napisao Dragan Komadina. Režiser je Robert Pehar, a predstavu izvode članovi glumačke sekcije HKUD-a Didak Gradnići.

Treći dan manifestacije započinje u 18 sati koncertom odabranih u župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima.

Posljednjeg dana biti će otvorena izložba radova likovne kolonije Didak s početkom u 17 sati u župnoj dvorani.

U 18 sati u župnoj crkvi nekadašnji župnik fra Dinko Maslać će proslaviti Zlatnu misu.

Brotnjo.info