FOTO  Od četvrtka se ne preporučuje kupanje na Trebižatu i Kravici

vodopad kravice, kravice, Ljubuški, kupanje, trebižat, vodopad kravice, kravice

... jučer zatražili od predstavnika Općine Ljubuški da radove na rekonstrukciji postojećeg uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, koji se planiraju izvoditi od četvrtka 10.srpnja do 17. kolovoza, pomjere na jesen.

Za vrijeme tih radova, otpadne vode s područja Ljubuškog će se pročišćavati isključivo mehaničkim putem, te će se djelimično obrađene ispuštati u Trebižat, koji najvećim dijelom protječe kroz općine Ljubuški i Čapljina. Na toj rijeci je i nadaleko poznato kupalište ispod vodopada Kravica, gdje osvježenje ljeti traže tisuće kupača.

Zbog toga je, prema mišljenju mještana ovih naselja, nelogično i veoma opasno zbog moguće pojave zaraznih oboljenja, da se ti radovi izvode u jeku ljetne sezone, piše avaz.ba.

"Obzirom da su korisnici na ugroženom dijelu toka rijeke Trebižat brojni kupači, korisnici mjesnih vodovoda, te privrednici, posljedice će biti nesagledive. Najugroženija skupina bit će svakako djeca koja su najčešći kupači. Nemoguće je odluku o radovima donijeti jednostrano, ne uzevši u obzir velike posljedice koje će ova opasna radnja imati. Stoga zahtijevamo da radove odgodite za jesenski period kada će ugroženost biti znatno smanjena", poručili su mještani ovih naselja.

Iz Općine Ljubuški su ranije već obavijestili da se u tom periodu ne preporučuje korištenje kupališta na Trebižatu, nizvodno od prečistača, jer se procjenjuje da voda neće biti pogodna za kupanje.