Obavijest Udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina o procesu revizije

Postojavanje postrojba HVO-a.
...čapljinske općine, gdje je po uredbi broj I 18 pripadnika izvedeno iz prava, a saznajući da se isto događa i po uredbi broj II sa istim tolikim brojem, na zahtjeve oštećenih branitelja za pomoć i zaštitu njihovih prava Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Čapljina u subotu, 29. listopada u 09:00 sati organiziraju sastanak na kojem će se donijeti zaključci i upoznati pripadnike, ali i javnost sa trenutnim stanjem, te izvijestiti tko su krivci koji su doveli do ovakvog stanja.

Nadalje, Udruge proistekle iz Domovinskog rata općine Čapljina upozoravaju sve odgovorne osobe u procesu provedbe revizije da se vrate u zakonske okvire i da revizija mora biti pravedna i zakonita te da u pravima moraju ostati oni koji to zaslužuju, a izaći samo oni koji to, eventualno, ne zaslužuju.

Ministarstvo branitelja na čelu sa ministrom Zukanom Helezom ima selektivan pristup pa se tako prioritetno rade revizije na području Širokog Brijega, Čapljine, Mostara, Orašja itd.

Napominjemo da su iz procesa revizije iz tima za Koordinaciju i iz Revizorskih timova suspendirani i istjerani prestavnici HVO-a, na koje su suglasnost dale Udruge proistkle iz Domovinskog rata, a koji su mogli kvalitetno i zakonito odgovoriti na ovaj reformski proces. - stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Čapljina.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Općine Čapljina