Izabela Jelčić kraljica čapljinskog karnevala

Izabela Jelčić

... koja se kao i dosadašnjih godina okupila u velikom broju. Organizacijski je festival bio na vrlo visokoj razini, a sadržaja nije nedostajalo, a svatko je mogao pronaći nešto za sebe, piše Dnevni list.

Brojne skupine
Druženje je krenulo u poslijepodnevnim satima, prijemom kod općinskog načelnika. Naime, predstavnike inozemnih karnevalskih udruga i goste u zgradi općine je primio dr. Smiljan Vidić, a bila je ovo prilika da se porazgovara o ovoj tradiciji koja iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju.

Nešto kasnije, uslijedio je karneval party, a kako i sam naziv kaže, bila je to prilika da se krene sa zabavom i ludim provodom. Karnevalske skupine koje su ove godine stigle iz raznih mjesta Viškova, Nove Gradiške, Struga Gorice, Trebižata, Sarajeva, Brista, Šabca, Bobanova sela, Rijeke, Ljubuškog i Širokog Brijega tu su se počele zagrijavati za mimohod koji je upriličen kroz čak pet ulica do Trga kralja Tomislava, gdje je upriličeno njihovo predstavljanje, ali i ostatak večernjeg programa.

Skupine su i ove godine bile maštovite, pa je tako publika imala priliku uživati u prizorima faraona, balerina, indijanaca te potomaka Flinstonsa. I ove su se godine predstavile mažoretkinje, a osim domaćih djevojaka, kojima je pripala čast otvoriti karneval, publika je imala priliku vidjeti izvedbu širokobrijeških i stolačkih mažoretkinja.

Kraljica karnevala
Kako to tradicija nalaže, tijekom večeri proglašena je kraljica karnevala te njezine dvije pratilje. Titulu ovogodišnjeg karnevala odnijela je mlada čapljinka Izabela Jelčić, članica mažoret sastava iz Čapljine, te studentica pravnog fakulteta sveučilišta u Mostaru. Lentu prve pratilje ponijela je Radica Vidaković iz Šapca, a drugom pratiljom proglašena je Nina Kožo iz Brista.

Djevojke su dobile lente, bukete cvijeća i prigodne poklone, a ono što je uslijedilo nakon toga je vatromet koji je najavio drugi dio večeri, odnosno koncert estradne zvijezde koja godinama uživa u velikoj popularnosti i simpatijama publike.

Naime, Jelena Rozga je bila ovogodišnja glazbena gošća koja je svojim hitovima atmosferu dovela du usijanja, a njezini hitovi "Bižuterija", "Okus mentola", "Život je čudo" i mnogi drugi odjekivali su Čapljinom do kasno u noć. Za kraj kažimo kako je zajedno s Jelenom na pozornici zapjevala i njezina, kako je sama rekla, velika prijateljica Ivana, odnosno djevojčica koja prati Jelenine koncerte i njezin je veliki fan