Čapljina: Obitelj nestaloga Nikole Jakiše ogorčena na policiju

Policijski auto
Ovoga puta u slučaju nestanka Nikole Jakiše (40) iz Čapljine, čistača u poduzeću Željeznice, kojemu se svaki trag izgubio još prije tjedan dana.

U srijedu je uz obalu rijeke u čapljinskom naselju Gabela zatečen golf 2 njegova oca. Nestali je roditeljima dan ranije rekao da ide popiti kavu u grad pa se odvezao u nepoznatom smjeru. Pri odlasku ga je vidjela susjeda kako u naručju nosi odjeću koja je i nađena u napuštenom vozilu, zajedno s njegovim mobitelom.

- Posljednji put je razgovarao na mobitel u utorak oko 11.30 sati, ali ne znamo s kime jer policija još nije izlistala pozive(!?). Smatraju da nije riječ o kaznenom djelu, a da to nisu uopće ni utvrdili, pa gotovo ništa ni ne poduzimaju. Roditelji su prethodno dobivali uznemiravajuće pozive od neke žene iz Mostara. Jakiša je prevaren i od liječnika koji su mu čitavo desetljeće davali pogrešnu terapiju za njegove psihičke probleme, što se tek ljetos otkrilo u Mostaru, a i nemilosrdno je pokraden od jednog osiguravajućeg društva nakon teške prometne nesreće u kojoj mu ozlijeđena vratna kralježnice, zbog čega je u posljednje vrijeme i otežano hodao. Od nesreće su i krenuli svi problemi. Do tada je bio otpravnik vlakova i nije imao nikakvih tegoba. Također, policija nije pravilno osigurali ni mjesto gdje sumnjaju da je skočio u vodu, a iako su rekli, nisu obavijestili ni GSS, koji je tek reagirao nakon što smo ga u petak alarmirali. Čapljinski vatrogasci i ISS iz Mostara, kao i spasioci predvođeni Željkom Marićem jedino su istinski pokušavali naći Jakića - kažu za Večerenji list ogorčeni članovi obitelji nestaloga.

S druge strane, iz policije navode da su učinili i čine sve što je u njihovoj moći. Potraga traje./VLM/HMS/