Blagaj, Stolac i Gabela Polje i dalje pod vodom

Most prema Gabela polju (Rijeka Neretva)
.... još dodatno normalizirati'', izjavio je za Fenu glasnogovornik Operativnog stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović.

Kada je riječ o razini voda u koritima rijeka u HNŽ-u i u akumulacijama na Neretvi, u zajedničkim dogovorima dispečerskih centara Elektroprivrede HZ HB i Elektroprivrede BiH radi se na kontroliranom ispuštanju vode iz akumulacija.

''To je ispuštanje takve naravi da ono nizvodno neće ugroziti stanovništvo ni materijalna dobra. Riječ je o procesu koji se kontrolirano radi i koji je pod potpunim nadzorom'', pojasnio je Pavlović.

Dodao je kako prema informacijama s terena i dalje nema promjena vezanih za određene poteškoće tamo gdje se rijeka Buna izlila iz svoga korita.

''Nema većih materijalnih šteta prema informacijama s terena. Lokalni put Blagaj - Buna je i dalje u jednom dijelu pod vodom te je prometovanje tim putnim pravcem u prekidu'', kazao je Pavlović.

Kada je u pitanju općina Stolac, kazao je kako je zbog izlijevanja rijeke Bregave ispod Prenja poplavljeno oko 5 hektara obradivog zemljišta te kako se i dalje otežano prometuje lokalnim putom Prenj - Habatnica.

Također, u Stocu je otežan promet lokanim putom Rivine - Klokun gdje je stanovništvo upozoreno da voda iz vodovodne mreže iz općine Stolac nije za piće te se preporučuje da se ona prije uporabe prokuha.

Kada je u pitanju Čapljina, u protekla 24 sata Vatrogasna profesionalna postrojba radila je na ispumpavanju vode u Gabela polju, odnosno na putnom pravcu prema Graničnom prijelazu.

''Iz drugih općina Hercegovačko-neretvanske županije nema dojava o eventualnim problemima zbog obilnih padalina'', kazao je Pavlović.

FENA