U kući Ante Pavlovića policija zatekla horor

Ante Pavlović

Policija je u utorak češljala imanje samoprozvanog kiropraktičara Ante Pavlovića (62) u Donjem Dragonošcu.

Od ranog jutra je tamo i veterinarska inspekcija te radnici iz skloništa Dumovec koji će se pobrinuti za životinje privedenog Pavlovića.

"Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba na intervenciju je izišla na temelju sudskog naloga. Na lokaciji su preuzeta tri psa u tipu hrvatskog ovčara – kujicu te njezina dva šteneta nešto starija od šest mjeseci. Budući da je dobivena informacija da je tamo i treće štene, susjeda će Sklonište kontaktirati čim se pas pojavi", rekli su iz Dumovca.

Pretraga je trajala cijeli dan, unatoč jakoj kiši koja je padala i koja je sudionike u akciji smočila do gole kože.

Kako piše Jutarnji, policija je na imanju naišla na horor: mrtvu ovcu bez čipa, ali i 10 vreća sa kožama nepoznatog porijekla. Također je okolo bilo i pet, šest rasutih koža za koje se pretpostavlja da potječu od ovaca ili koza.

Navodno je institucije na noge digla Pavlovićeva kći koja je s imanja odvela konja te zvala institucije kako bi se spasile ostale životinje.

Anti Pavloviću Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor od mjesec dana. Osumnjičen je za kazneno djelo ropstva i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Taj samoprozvani kiropraktičar, uhićen je prošlog četvrtka, nakon objave najave za prilog u emisiji Provjereno, u kojem je otkriveno kako je njegova posljednja žrtva nemoćan 60-godišnji muškarac koji je živio u neljudskim uvjetima bez struje i vode u šumi. Pavlović ga je "liječio" i tvrdi da je taj muškarac njegov pacijent, iako je jadnom muškarcu očigledno bila potrebna stručna pomoć.

Pavlović godinama terorizira mještane Donjeg Dragonošca.

"Ako je bolestan, nek ide tamo gdje pripada, a ne ovako da luduje i napada i tuče i prijeti... svašta, sve najgore!", dodaje Jovanka", kaže Pavlovićeva susjeda Jovanka.

Iako je iza rešetaka, i dalje se boje. Jer često bi ga, kažu, policija odvela i - nikom ništa.