Poznat identitet hercegovačkih dilera uhićenih u Mostaru, ženska osoba uhićena zbog prostitucije

Droga
FUP

Pripadnici Federalne uprave policije, poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, uhitili su Vesnu Perišu (56), Denisa Srpaka (34) iz Mostara i Zorana Komnenovića (45) iz Stoca vezano uz kazneno djelo nedozvoljene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

Uhićena Periša također se sumnjiči za kazneno djelo navođenja na prostituciju iz člana 210. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

"Avaz" otkriva da je među uhićenima Denis Srpak, za kojim je bila raspisana centralna potraga na osnovu naredbe Općinskog suda u Mostaru zbog kaznenog djela ugrožavanja sigurnosti. On je predan u daljnju nadležnost Sudskoj policiji Federacije Bosne i Hercegovine.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi vozila i ugostiteljskog objekta, dok su još u toku pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni na području gradova Mostar i Stolac. Do sada je prilikom pretresa pronađeno i oduzeto 1,5 kilograma materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin, određena količina zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis sativa L, te drugi predmeti traženi naredbom Suda, a koji potječu ili se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelom - navodi se u priopćenju.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predati, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, na daljnje postupanje Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.