Verbalni rat bošnjačkih kandidata za člana Predsjedništva BiH

Emir Suljagić, supruga, tuča, obiteljsko nasilje, Emir Suljagić, sms, zlostavljanje, tuča, Bakir Hadžiomerović, Enes Suljkanović, Emir Suljagić, df bih, branitelji, Emir Suljagić, Koordinacija braniteljskih udruga
...koji je Klix-u dao kandidat SDP-a za istu dužnost Bakir Hadžiomerović. "Bakir Hadžiomerović je kandidat Zlatka Lagumdžije i njegove klijentele koja je u protekle četiri godine sustavno pljačkala Bosnu i Hercegovinu i moj sukob s njim, kao ni s bilo kim drugim nije niti može biti osobneprirode, nego je sukob oko vrijednosti i vizije ove zemlje, priopćio je Suljagić.

Ništa kao Hadžiomerovićeva kandidatura, dodao je, ne pokazuje da su predstojeći izbori "referendum između dvije vizije naše zemlje: one koju zagovaraju dva Bakira i Lagumdžija, i one u koju vjeruju Željko Komšić, Demokratska fronta i ja".

"Bakir je kandidat Lagumdžije koji je već pristao na podjelu ove zemlje kada je potpisao sporazum o različitoj vrijednosti glasa sa Draganom Čovićem. Na koncu, ono što Hadžiomerović naziva nožem u leđa je sprječavanje Lagumdžije u preuzimanju Federalne televizije kroz njegovo imenovanje na čelo javnog servisa. Danas svi vidimo kakva bi to podvala bila. Što se tiče ljevice u BiH, ako je onaj tko stoji iza Hadžiomerovića, precizno rečeno Lagumdžija, ljevičar, onda je đavo već odavno odnio tu ljevicu. Bar je to opće poznata činjenica kako u BiH tako i šire", zaključio je Suljagić.

Klix.ba