FOTO  Udruga Vrisak iz Mostara u borbi protiv diskriminacije

Udruga Vrisak, Vedran Arapović, Udruga Vrisak, javna tribina, Mostar, Udruga Vrisak, Udruga Vrisak, visoki predstavnik, pismo

Na press konferenciji u Mostaru su kazali kako je sadašnji model "nepravedan", jer na osnovu uvedenih "posebnih koeficijaneta" neki od županija u FBiH dobijaju puno više novca od ostalih. U "Vrisku" tvrde da su na osnovu provedenih istraživanja došli do zaključka da bi novu raspodjelu prihoda trebale podržati i građanske i nacionalne političke opcije, obzirom da postojeći zakon po oba ova osnova ugrožava ravnomjeren razvoj svih dijelova Federacije BiH.

"Nije nam jasno ko je i na koji način utvrđivao ove posebne koeficijente za raspodjelu prihoda, da se nekome prihodi množe sa koeficijentom od recimo 1,8. Ja te razloge ne mogu shvatiti i ti koeficijanti su najveći razlog zbog čega smo pokrenuli ovu inicijativu" - kazao je predsjednik Udruge građana Vrisak, Vedran Arapović.

Naglasio je i kako njihova udruga očekuje podršku i od drugih sličnih inicijativa u BiH, obzirom na teško matarijalno i ekonomsko stanje u državi.

HERCEGOVINA.info