Novi smrtni slučaj usljed gripe H1N1 u BiH

štrajk, samubojstvo, Banjaluka, crna kronika, svinjska gripa, zdravlje, bolnica, štrajk, zdravstvo, trovanje, Mostar, palačinke, Stolac, aladinići, zaraza, stoka, bruceloza, život, san, koma, bolnica, skandal, Bihać, Vrgorac, Ljubuški, SKB Mostar, tužba, liječenje, nesavjesno liječenje, porod, zdravstvena iskaznica, umirovljenik, bolnica, rutinska operacija, invalid, pogreška, H1N1, gripa, zenica
... Županijske bolnice Zenica, kada je preminula pacijentica A. A. (32) iz Žepča.

Kako su kazali iz bolnice, pacijentica je 10. ožujka primljena u Odjel za infektivne bolesti, sa simptomima ozbiljne respiratorne insuficijencije i isti dan je premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja, na aparat za mehaničku ventilaciju.

- I pored svih poduzetih mjera intenzivnog liječenja, bolest je završila smrtnim ishodom. Procijenjeno je da je pacijentica kao popratnu bolest imala konstituciju koja je u njenoj dobi podložna komplikacijama respiratornog sistema - kažu iz zeničke bolnice.

Ovo je četvrti pacijent koji je preminuo u Županijskoj bolnici Zenica, koji je bio pozitivan na H1N1, takozvani svinjski grip, i čiji se uzrok smrti veže za ovu gripu.

Foto: Ilustracija