Nikola Krešić umjesto Matana Žarića na čelu EP HZ HB

Tada bi Skupština poduzeća koja je već zakazana trebala donijeti odluke o smjenama i imenovanjima čelnih ljudi ovog najjačeg hercegovačkog poduzeća.
Ako sve bude teklo po planu, generalnog direktora Elektroprivrede HZ HB Matana Žarića tada će zamijeniti Nikola Krešić iz Čapljine. Dogovoreno je to u HSP-u kojem je pripala prva pozicija u ovom poduzeću, ukoliko se u međuvremenu nešto ne promijeni, jer se u proteklih nekoliko mjeseci u ovoj stranci nije moglo doći do dogovora oko imena novog direktora Elektroprivrede. U dnevnom redu Skupštine koji je objavljen ne nalazi se ova točka, no, kako tvrdi naš izvor, on će naknadno biti dopunjen.

Povjerenje Krešiću

Nova vlast u Federaciji odavno je imala u planu "preuzimanje" Elektroprivrede HZ HB, tako da je 3. studenoga datum kada bi sav posao oko čelnih kadrovskih promjena u ovom poduzeću trebao biti završen.
Nikola Krešić brat je Stjepana Krešića, bivšeg člana HDZ-a 1990., a sada visokopozicioniranog dužnosnika HSP-a i izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH. On je kao predsjedatelj federalnog Doma naroda u prošlom mandatu odigrao ključnu ulogu u formiranju vlasti u Federaciji. Stjepan Krešić je također bio jedan od kandidata za ovu poziciju, ali on to nije prihvatio.
Što se tiče Nikole Krešića, zna se kako je diplomirani inženjer elektrotehnike i da je do sada bio rukovoditelj Crpne hidroelektrane Čapljina (CHEČ) koja je dio sustava Elektroprivrede HZ HB.

Što se tiče HSP-a koji će ga kandidirati, Krešiću pojedini spočitavaju da nije nikada bio blizak ovaj stranci te ističu da se radi o nepotizmu, dok ga drugi predlažu jer u njemu vide stručnjaka i do sada najbolje rješenje za zahtjevnu funkciju. On, međutim, ima podršku i povjerenje većine visokih dužnosnika ove stranke.

Izvršni direktori

Kada su u pitanju izvršni direktori, zna se da bi Ivana Bunoza koja se jedno vrijeme također spominjala koja glavna direktorica trebala preuzeti financije. Među izvršnim direktorima najvjerojatnije će se naći i Mate Pavković iz Posušja.
Ono što je zanimljivo jest to da će dosadašnji direktor Matan Žarić ostati na jednoj od važnih funkcija u Elektroprivredi HZ HB. Spominjalo se savjetničko mjesto, ali i mjesto izvršnog direktora.

Dnevni list