Jurišić traži fotelju predsjednika Federacije, Budimir izvlači članove HSP-a

Nakon podružnica Čitluk, Ravno i Novo Sarajevo, i ova mostarska podružnica Mostar Jugozapad napustila je HSP i priključila se Budimiru, kako bi prešla u redove njegove Stranke pravde i povjerenja.

Riječ je o Podružnici koja daje brojne predstavnike u tijelima stranke, ali i izvršnoj i zakonodavnoj federalnoj vlasti. Izvršni odbor na sjednici koja je održana u subotu 9. ožujka 2013. godine, donijela je odluku o istupanju iz HSP BiH.

kako su naveli, razlog je loše prezentiranje i sudjelovanje u kreiranju političkih procesa u BiH, kao i višemjesečno ignoriranje argumentiranih stavova ove Podružnice, te brojni drugi među kojima i nedemokratsko vođenje stranke.

Osim 21 člana Izvršnog odbora stranku napušta još i 84 člana HSP Podužnice Jugozapad što je ukupno 105 članova.

Predsjednik podružnice je dugogodišnji član HSP-a Mišo Andrić koji je ujedno i član Glavnog stana HSP BiH. Uz Andrića iz ove Podružnice su Željko Asić, zastupnik u Parlamentu FBiH, dopredsjednik Glavnog stana i član Predsjedništva HSP BiH, koji se po medijima provlači zbog slučaja fizičkih napada, Ivica Skočibušić, predsejdnik Mladeži HSP BiH i član Predsjedništva i Glavnog stana HSP BiH, Tomislav Pupić, savjetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike u Vladi Federacije BiH, Vinko Drinovac, šef ureda predsjednika Federacije BiH.

S druge strane, predsjednik HSP-a BiH, Zvonko Jurišić, moji je rekao kako je Budimirovim odlaskom njegova stranka na dobritnku, rekao je kako bi predsjednik Federacije BiH trebao dati ostavku jer ta dužnost pripada HSP-u BiH, a ne Budimiru osobno.

Jurišić je za sarajevsko Oslobođenje rekao kako ne traži da Budimir podnese ostavku na dužnost predsjednika FBiH, ali ga je pozvao da sam ponudi ostavku.

‘Budući Budimir sebe smatra moralnim i poštenim političarom, on bi morao razmisliti o svom daljnjem političkom angažmanu na poziciji predsjednika FBiH. Iza predsjednika FBiH danas ne stoji niti jedna politička opcija. Budimir će sada uzurpirati poziciju predsjednika FBiH i pokazat će da je na prvom mjestu njegov interes, a tek potom dolazi sve ostalo' - rekao je Jurišić i istaknuo kako Budimir nikad zdušno nije ni bio u HSP-u.

Unatoč njegovom jako lošem rezultatu na posljednjim općim izborima, veli Jurišić, HSP je Budimira nagradio funkcijom predsjednika FBiH.

‘Na njegovu je kampanju potrošena polovina ukupno potrošenog novca. On tada jeste ponudio ostavku u HSP-u, no mi smo ga nagradili pozicijom predsjednika FBiH. On nije ništa doprinio za razvoj stranke, nego je po medijima negativno govorio o HSP-u i meni kao predsjedniku stranke' - izjavio je Jurišić dodavši kako će krenuti s čišćenjem stranke.

dnevno.ba