HSS: Laž je da smo dali potporu Martinu Ragužu

Dragan Čović
a koju je HDZ 1990 objavio na svome portalu http://www.hdz1990.org/vijesti/brcko-hrvatska-seljacka-stranka-dala-potporu-martinu-raguzu/ i koju su prenijeli pojedini mediji.

Naime, istina je kako je zamjenik predsjednika HSS-a, gospodin Ivan Krndelj, na zamolbu gospodina Raguža pristao da popiju kavu i porazgovaraju o aktualnoj političkoj situaciji u Distriktu ali to ni u kojem slučaju ne znači potporu kandidatu HDZ 1990 za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.

HSS ima svoje kandidate za sve razine na listama koalicije stranaka Hrvatskog narodnog sabora te je kandidat HNS-a i HSS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH prof. dr. Dragan Čović komu su nedvosmislenu potporu upravo na skupu u Brčkom dali i Predsjednik HSS-a, gosp. Mario Karamatić i Zamjenik predsjednika HSS-a gosp. Ivan Krndelj te tu potporu svomu kandidatu daju i dalje na svim predizbornim skupovima HNS-a.

Osim toga, HSS kao stranka koja je prije svega hrvatska nikada ne bi mogao podržati kandidaturu bilo koga kandidata koji na svojim predizbornim plakatima nema hrvatskoga znakovlja i koji cilja na bošnjačke birače kao što je slučaj sa gospodinom Martinom Ragužem.

Žalosni jer je nekada ozbiljna stranka spala na tako niske razine da popijenu kavu prikazuje kao potporu svome kandidatu pozivamo i gospodina Martina Raguža i članstvo HDZ 1990 da se nakon izbornoga debakla na ovim izborima vrate u okrilje Hrvatskog narodnog sabora kako bi zajedno lakše ostvarili punu institucionalnu, teritorijalnu, ekonomsku i svaku drugu ravnopravnost Hrvata u BiH.

Mostar 09.10.2014