FOTO  Hrvati Uskoplja zajedno u promjene

Usora, HDZ BiH

Zajednički kandidat koalicije hrvatskih stranaka za načelnika Uskoplja Dražen Matišić, sa kandidatima za listu općinskog vijeća Uskoplje, prije svečanog predizbornog skupa s dr. Draganom Čovićem i izaslanstvom HDZ-a BiH obišli su župu Uznesenja Marijina u Uskolju i sastali se sa župnikom fra Vinkom Markovićem.
Župnik Marković je uputio podršku projektu jedinstva Hrvata, projektu Hrvatskog narodnog sabora i zajedničke koalicije hrvatskih stranaka za lokalne izbore u Uskoplju.

Izaslanstvo je potom položilo vijenac i zapalilo svijeće kod spomenika stradalih u Uskoplju, te se uputilo u Dom kulture na završni skup.
Izaslanstvo su uz dr. Čovića činili i Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Mato Franjičević, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH, Zdenka Džambas, zamjenica predsjedateljice kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH te ostali visoki dužnosnici državne, federalne i županijske razine izvršne i zakonodavne vlasti.

Nazočnim se najprije obratio Josip Herceg, nositelj hrvatske liste za Općinsko vijeće Uskoplje izrazivši uvjerenje kako je zajednička lista svih hrvatskih stranaka u Uskoplju pobjednička lista na predstojećim lokalnim izborima, jer se na njoj nalaze ugledni, kvalitetni kandidati svih hrvatskih stranaka koji su uspijeli dogovoriti zajednički natup za promjene koje su potrebne Uskoplju.
Berislav Elez, iz koalicije hrvatskih stranaka za Uskoplje, također je iskazao uvjerenje u pobjedu na izborima kao i zahvalu svim kandidatima koji su pristali na zajednički program i nastup.

Kandidat hrvatskih stranaka za načelnika Uskoplja, Dražen Matišić u svome govoru kazao da je posebno radostan što vidi veliko hrvatsko zajedništvo u Uskoplju. „Odajem priznanje predsjednicima stranaka koje djeluju u sklopu ove koalicije na ovoj lokalnoj razini, jer bez njih ne bi bilo ove koalicije. Svjesni negativnih trendova koji nas prate, svjesni političke složenosti u BiH, svjesni svega toga, shvatili smo da je stvarno krajnje vrijeme da se okupimo, da zajedno sjednemo za stol, da zaboravimo međusobne nesuglasice, te da tako pokažemo svima, prvenstveno vama, da je nama istinski stalo da se borimo za opstojnost Hrvata ovoga grada", kazao je Matišić.

Matišić se osvrnuo i na smjernice programa koje nudi koalicija hrvatskih stranaka za Uskoplje te naglasio: „Zajedno možemo i moramo napraviti i primarni cilj nam treba biti očuvanje postojećih radnih mjesta i stvaranje novih. Kroz svoj program smo jasno definirali na koji način to možemo napraviti, moramo olakšati pristup investitorima, moramo pomoći gospodarskim subjektima i poljoprivrednim proizvođačima da se uvežu kroz poslovne inkubatore, klastere, kompetencijske centre, moramo im mi pomoći da oni ostvare plasman svojih proizvoda na tržište, te sam uvjeren kako će sve to dovesti do otvaranja novih radnih mjesta", zaključio je između ostalog kandidat za načelnika Dražen Matišić.

Dr. Dragan Čović u svome govoru je posebno istaknuo da ga veseli što su Hrvati Uskoplja uspijeli zajedno sastaviti listu za nastup na predstojećim izborima. Osvrnuo se i na predstavljani program kandidata za načelnika Matišića i nositelja liste za općinsko vijeće Hercega, kazavši da ga upravo veseli što svoj program temelje na zajedništvu i suradnji s te gospodarskom programu i razvitku.
Dr. Čović je potvrdio kako će Vijeće za opće poslove Europske unije na sjednici u Bruxellesu dati "zeleno svjetlo" aplikaciji BiH za članstvo u Uniji.

Dodao je kako je to još jedno ohrabrenje da sve što se radi u BiH mora dobiti potpuno novu dinamiku. Od sutra moramo raditi novi posao, a to je da BiH prilagodimo uvjetima iz upitnika koji će brzo doći iz EU, a sve kako bi se pripremili za dobivanje kandidatskog statusa kojeg najavljujemo za kraj iduće godine - kazao je dr. Čović.

„Uvjeren sam da vrijeme koje dolazi ispred nas, svjedočit će o malo drugačijem vremenu, boljem i pozitivnom vremenu za naš narod, kako u Uskoplju tako i po cijeloj Bosni i Hercegovini, zaključio je dr. Čović te pozvao nazočne da 02. listopda glasaju za koalicijsku listu svih hrvatskih stranaka za Uskoplje.