Gradonačelnik Trebinja poručio: Sutorina pripada Crnoj Gori i točka

policija, akcija, Trebinje, Bileća, droga, Slavko Vučurević, sutorina, konfekcija , kaputi

... pokretanje tog slučaja sada predstavlja pokušaj da se naruše odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

- Što se tiče mene kao gradonačelnika Trebinja u vezi sa Sutorinom, za mene taj problem praktično ne postoji. Sutorina je za mene sastavni dio Herceg Novog, a sva ova trenutna dešavanja smatram političkom insinuacijom koja je smišljena da kvari odnose između Trebinja i Novoga i pograničnih općina u istočnoj Hercegovini sa Crnom Gorom, do koje je meni najviše stalo - rekao je Vučurević za Antenu M.

On je naveo da su oni koji su nešto htjeli imali prilike da to rješavaju na državnom nivou.

- Mislim da je sve ovo samo zlonamjerno podmetanje i Trebinju i općinama Istočne Hercegovine. Da ponovim, Sutorina je sastavni dio općine Herceg Novi, tako je bilo već godinama i desetljećima i ne vidim način da se promijeni takav stav i takav odnos - dodao je Vučurević.

Komentarišući zašto je to pitanje upravo sada pokrenuto, on je rekao da vjeruje kako je to "zbog određenih socijalnih tenzija u Republici Srpskoj".

- Neko misli da bi se stvaranjem nekih afera, tipa Sutorine, prebacile stvari sa jednog polja na drugo i da je to nešto već oprobano da se ne vidi drvo od šume. To je čisto dnevnopolitička priča koja nema nikakve veze, ja smatram da je moj stav ujedno i stav većine građana Trebinja - to je pitanje za nas završeno - poručio je Vučurević.