Dobre vijesti: Vodostaj Save konačno opada na svim mjernim mjestima

poplave, pomoć, vojska, pomoć, poplava, Hercegovina, poplava, nesreće, pomoć, BIH, Slavonija, poplave, poplave, pomoć, poplave, apel, Orašje, poplave, pomoć, evakuacija, sava, crna kronika, Orašje, pljačka, vojska, poplave, Vlada RH, sava, vodostaj, poplave, sava, beskućnik, poplava, humanitarne akcije i apeli, poplave, sava, poplave, Orašje, pomoć, poplave, Posavina, poplave, šteta, Brčko, poplave, kuća
U Svilaju, Orašju i Grebnicama vodostaj je u opadanju dva cm, a u Bosnskom Šamcu opadanje vodostaja iznosi tri cm, piše Avaz.

Isticanje vode iz poplavnog područja Odžačka Posavina nastavlja se kroz oštećene dijelove nasipa, istim putem kojim je voda iz Save dotekla u branjeno područje. Isticanje se vrši intenzitetom koji to uslovljava nivo rijeke Save, koji je još uvijek izuzetno visok.

Voda iz Save još uvijek utiče u branjeno područje Srednja Posavina kroz oštećeni dio nasipa u Kopanicama. Oružane snage BiH i dalje rade na sprječavanju dotoka voda iz Save i očekuje se da će se ovaj posao s uspjehom realizirati tijekom sutrašnjeg dana.