DILJEM AMERIKE U nekoliko pucnjava najmanje troje ubijenih i više od 30 ozlijeđenih

Pucnjava Pennsylvania policija
AP

U nekoliko pucnjava koje su se dogodile diljem Amerike, ubijene su tri osobe dok ih je više od 30 ozlijeđeno, prenose američki mediji.

Na lipanjskoj proslavi u predgrađu Illinoisa u pucnjavi ubijena je jedna osoba, a najmanje 20 je ozlijeđenih od kojih su dvije osobe u kritičnom stanju. Ova pucnjava se dogodila u noći sa subote na nedjelju, pola sata nakon ponoći za vrijeme trajanja lipanjske proslave gdje se oko jednog trgovačkog centra okupilo oko 300 osoba. Ova proslava nije bila prijavljena policiji.

Jedna maloljetna osoba je ubijena, a najmanje još 10 maloljetnika je ozlijeđeno u pucnjavi u St. Louisu (Missouri) u noći sa subote na nedjelju. Pucnjava je prijavljena oko 1:45 sati ujutro. Pucnjava se dogodila unutar jedne stambene zgrade.

Na glazbenom festivalu nedaleko od Washingtona došlo je do pucnjave u kojoj je ranjeno pet osoba. Ova pucnjava se dogodila oko 20:30 sati po lokalnom vremenu u jednom kamp naselju gdje se održavao festival. Osumnjičeni za ovu pucnjavu je uhićen.

Nedaleko od Lewistowna u Pennsylvaniji dogodila se pucnjava u kojoj je jedan policajac teško ranjen. Nekoliko sati kasnije osumnjičeni za pucnjavu je ubijen, a također u razmjeni vatre s osumnjičenim ubijen je i jedan policajac. Ova pucnjava prijavljena je u subotu oko 12:45 sati po lokalnom vremenu.

Južno od Los Angelesa u naselju Carson na zabavi uz bazen došlo je do pucnjave u kojoj je ranjeno osam osoba. Ova pucnjava je prijavljena oko ponoći po lokalnom vremenu. Ranjene su osobe od 15 do 24 godine. Kako je priopćeno iz policije, pet ranjenih je pronađeno u kući, a imali su ozljede glave, te u gornjim i donjim dijelovima tijela.

Dvije osobe su u životnoj opasnosti. Iz policije je priopćeno kako su dobili poziv o prometnoj nesreći u blizini lokacije gdje se dogodila pucnjava. Auto je udario u zid, a unutar automobila je bio 16-godišnjak koji je zadobio rane u pucnjavi. Policija je, nakon izjave 16-godišnjaka, otišla do kuće u blizini gdje je bila zabava i pronašli su više ranjenih.