Jelena Kekić: Svi jako želimo vratiti titulu u Mostar

Jelena je u Zrinjski došla iz Katarine, i nesumnjivo će biti pojačanje za nastavak natjecanja na tri fronta koje Plemkinje očekuje u ovoj godini. Porazgovarali smo sa Jelenom, i evo što nam je rekla:

Evo opet si u Zrinjskom, što je prevagnulo da se vratiš u svoj matični klub?

Prvenstveno je to bila želja za rukometom, igrom. Napravila sam kraću pauzu, nakon čega sam se opet jako željela vratiti na teren, i u razgovoru s trenericom Anom Papak odlučila sam da želim igrati u Zrinjskom. A tu su i moje dugogodišnje prijateljice s kojima se družim i van terena. Svi su me lijepo primili i super se osjećam ponovno tu .

Možeš li napraviti malu paralelu između dva mostarska kluba?

U Katarini je u kratkom vremenu došlo do preokreta odlaskom starijih cura, pa su igračice iz mlađih uzrasta prešle u prvi tim i počele nositi igru. Međutim to se sve brzo desilo, par mjeseci prije početka prvenstva pa mislim da se nije imalo dovoljno vremena da se radi s mladom ekipom. Dok Zrinjski za mene već duže vrijeme ima dobru ekipu i iskusne cure, i nadam se da će tako ostati. Iako bi volila da su obje ekipe podjednako jake, da mogu parirati jedna drugoj i da opet punimo dvoranu našim mostarskim derbijem.

Da li po tebi Zrinjski može sačuvati prvo mjesto i ponovo vratiti titulu u Mostar?

Sigurna sam da može. Imamo super ekipu i sve se cure dobro slažu, tako da vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat na kraju sezone, i napokon opet vratiti titulu u Mostar. Svi to jako želimo.

Zrinjski je napravio i veliki uspjeh u Europi, sada slijedi utakmica sa makedonskim predstavnikom. Da li ste upoznate sa snagom protivnica i može li se preskočiti i ta prepreka?

Jeste, i ovim putem još jednom čestitam curama na velikom uspjehu. Još uvijek nismo upoznati s igrom protivnika iako do susreta ima manje od mjesec dana, ali je svaka cura s velikom željom pristupila treninzima i svi jedva čekamo taj susret. Želimo pobjedu, i mislim da ćemo uz dobru igru i atmosferu u klubu koju imamo to i ostvariti.

Kada smo zadnji puta razgovarali rekla si da ti je prioritet nakon završenog fakulteta pronaći posao u svom gradu, pa da li se to i ostvarilo?

Nažalost nije još. Ali nadam se da hoće.

Imaju li u ovom gradu i državi uspješni sportaši poput tebe bilo kakve privilegije?

Mislim da nemaju. I to je jako tužno, ali se nadam da će se i to jednom promjeniti. Dobra strana sporta za nas je što smo dosta proputovali, i upoznali nove ljude, što možda nebi bili u mogućnosti da se ne bavimo sportom.

Evo još jedna poruka našim čitateljima i ljubiteljima rukometa?

Svima veliki pozdrav, doĐite nas bodriti i pomozite nam da osvojimo prvenstvo i ostvarimo što bolji rezultat u Europi.

hercegovina.info