Povijesni uspjeh STK “HT ERONET“ Mostar

STK Mostar

Protekli vikend u organizaciji STK “Kreka“ u Tuzli su odigrane Kvalifikacije za prvi TOP 8 “A“ i “B“ najboljih Seniora, gdje su naši mladi igrači kao nikada do sada zabilježili povijesni rezultat i sa četiri plasmana sa TOP-a odlično počeli novu sezonu. Krenimo redom. Nakon grupne faze, naša četiri igrača su nastavili takmičenje u glavnom ždrijebu. Odma je ždrijeb spojio naša dva igrača za ulazak u četvrtfinale Sandra Soldu i Željka Mandića, gdje je Mandić pobjedio 3:0, te za ulazak u polufinale izgubio od prvog nositelja kvalifikacija Nikole Mihailovića.

Stjepan Palameta je u osmini finala pobjedio rezultatom 3:2 Anesa Mujičića, dok je za plasman u polufinale izgubio od Emira Mujičića, te su tako Željko Mandić, Sandro Soldo i Stjepan Palameta su izborili nastup na TOP 8 “B“ grupe najboljih seniora Bosne i Hercegovine.

Marko Vučijak je u osmini finala bio bolji od Mirze Hanića rezultatom 3:1, dok je u četvrtrfinalu savladao Vedrana Maksimovića rezultatom 3:2. U polufinalu je izgubio od kasnije osvajača Nikole Mihailovića rezultatom 3:1, dok je u meču za 3.mjesto pobjedio Emira Mujičića rezultatom 3:0, te tako kao trećeplasirani izborio nastup na TOP-u među osam najboljih seniora u državi.

Treba još naglasiti da je prošli tjedan Marko Šimunović, osvojio prvo mjesto na kvalifikacijama za Juniorski TOP 8 “A“, dok su se na Kadetskom TOP-u u “B“ grupu plasirale naše dvije mlade igračice Nika Cvitanović i Marija Šimunović, dok su Josip Drežnjak i Ivano Ljubić bili blizu medalje na državnom prvenstvu za mlađe kadete, što pokazuje da STK “HT ERONET“ Mostar ima fantastičnu mladost odnosno perspektivu kluba. Za naše mlade igrače se konačno isplatio sav dugogodišnji trud te svakodnevno zalaganje na treninzima. - Poručili su iz kluba.