ATP Madrid: Marin Čilić plasirao se u treće kolo

čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Marin Čilić, ivan ljubičić, Marin Čilić, Janko Tipsarević, Marin Čilić, ATP Madrid, Marin Čilić, međugorac, tenis, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Novak Đoković, Marin Čilić, tenis, tenis, Marin Čilić, Borna Ćorić, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, tenis
Međugorac je u susretu drugoga kola svladao Francuza Paul-Henrija Mathieua sa 6:4, 1:6 i 6:2 nakon sat i 48 minuta igre.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Čilića i Mathieua te četvrta pobjeda našeg igrača.

Čilić je odlično otvorio susret, odmah je oduzeo servis suparniku, da bi potom čvrsto držao tu prednost. U prvom je setu u svojih pet servis-gemova ukupno izgubio samo sedam poena.

Nažalost, u drugom je setu Čilić upao u veliku krizu, zaredao je s pogreškama, pa je izgubio čak pet gemova u nizu. Time je Mathieu tu dionicu igre riješio u svoju korist s više nego uvjerljivih 6:1.

Ipak, u trećem setu hrvatski tenisač se uspio smiriti, ponovno zaigrati sigurno na svom servisu. Napravio rani break za 2:0, a zatim i dalje stalno prijetio novim oduzimanjem servisa Francuzu, što mu je i pošlo za rukom za konačnih 6:2.

U trećem kolu Čilić će igrati protiv nepredvidljivog Latvijca Ernestsa Gulbisa.

hrt.hr