FOTO  Tonći Kukoč: Siguran sam u prolaz protiv Maribora

kukoc predstavljanje
...ali Mostarcima je dosta te neugodne tradicije pa su se poprilično nabrijali za Slovence. U tomu ih predvodi srčani Splićanin Tonći Kukoč koji je Violama poručio da se Pod Bijelim brijegom neće moći ponašati kao favoriti.

- Uopće nije upitno da ćemo ih dobiti u Mostaru, rekao nam je uoči Maribora u jednom dahu Kukoč, definitivno jedan od omiljenijih igrača navijača.

- Pred nama je velika utakmica, a pomalo me smeta to što neki stalno ističu da je Maribor favorit. Tko nam god dolazi, u Mostaru ne može biti favorit, dodao je.

Nije mu se svidjela ni perspektiva Slovenaca..., a oni tvrde (riječi su to trenera Maribora, Darke Milaniča) da im Zrinjski ne može stvoriti velike probleme.

- Vidio sam to što je izjavio njihov trener. To nije u redu. Uvjeren sam da će im se te izjave odbiti o glavu. Ne znam hoćemo li ih dobiti obje utakmice, ali sam siguran u prolaz. Ovdje ne smijemo primiti gol, što će njih u uzvratu staviti pod pritisak, poručio je Tonći.

Neumoran uz lijevu stranu terena, rivalima posebno dosadan zbog konstantnih ubačaja, Tonći vjeruje Zrinjski nije toliko lošiji koliko se priča.

- Da, otišla su nam tri vrlo važna igrača, ali zadržali smo kostur i doveli mlade igrače željne dokazivanja. Ja prije svega gledam nas, vidim kako radimo na treninzima i to mi je dovoljno da znam koliko smo dobri. Živimo za ovu utakmicu, a to što se piše i priča, samo nas više motivira. Sjetite se samo priče uoči završnice prvenstva, zadnjih pet kola, a mi smo na kraju opet slavili.

I nesnosnoj vrućini kaže ‘kako nama, tako i njima', a znoj izvlači i velika konkurencija u momčadi.

- Igrao sam vani i znam kako je imati po dva igrača na svakoj poziciji. Na mojoj su poziciji četiri igrača, a svi će tijekom sezone dobiti minutažu. To je definitivno dobra stvar, jer bez jake se konkurencije opustite. Zrinjski opet ima širok izbor igrača i šef će sigurno najbolje izabrati..., a što se mene osobno tiče, želim dati još više.

Vraćajući se unatrag na prikazano prošle sezone, Kukoč je istaknuo kako je bilo ružnih, ali i lijepih trenutaka.

- Nezgodna ozljeda me zatekla u drugom mjesecu, vratio sam se protiv Širokog poluspreman i onda se opet ozlijedio, a utakmica u Krupi (zabio strašan gol, op. a.) za mene je sve promijenila. I u ovim me pripremama malo mučila loža, ali sve da protiv Maribora uđem i šezdeset sekundi, bit ću opasan!

Dnevni list