Stiže novi kontroverzni debitant: Štimac će ubrzo pozvati Sammira!

...naći još jedan debitant - Dinamov veznjak Sammir! Jurčić je, gostujući na jednoj televiziji, otkrio kako je samo pitanje dana kada će Štimac pozvati Sammira i da stalno razgovaraju o njemu i njegovim igračkim kvalitetama.

 

Bilo je puno dvojbi oko Sammira već uoči dvoboja s Makedonijom i Belgijom, Štimac ga ipak nije pozvao. Nije se libio reći da Sammir po svojim kvalitetama zaslužuje poziv u reprezentaciju, ali svjestan je da u ruke uzima još jedan vruć krumpir. Koji mu je ostavio Slaven Bilić, koji je također pohvalno govorio o Sammirovim kvalitetama i da nije bilo pritiska Zdravka Mamića, bivši izbornik bi ga gotovo sigurno pozvao. Međutim, Bilić je bio pri kraju mandata, tada mu je bilo lakše dokazati da je neovisan o Mamiću, pa je Sammira ostavio izvan sastava. Štimac Sammira vidi u ozbiljnim kombinacijama, svjestan je da mu u sredini terena nedostaje igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Što mu je nedostajalo u utakmicama protiv Makedonije i Belgije.

Naravno, pozove li Sammira to će izazvati brojne kontroverze, oko njega je javnost podijeljena, ali Štimac je svojim prvim potezima pokazao da ga baš i ne zabrinjava sufliranje sa strane.

Uredio privatni život

Ima svoj put, kako reče Jurčić, u stalnim je razmišljanjima, i procijeni li da će mu Sammir dobro doći u sljedećim utakmicama, pozvat će ga bez obzira na to što tko mislio. Slično je napravio s Josipom Radoševićem, i bez obzira na neke kritike, pokazao je da nije pogriješio. Samo oni koji su vidjeli podrobnu video i statističku analizu utakmice s Belgijom znaju koliko je Štimac bio u pravu s Radoševićem. Zbog Radoševića, Hajdukova veznjaka, na sebe je preuzeo kritike zagrebačkog dijela onih koji sve znaju o reprezentaciji. A pozove li Sammira, Dinamova veznjaka, na njega će se sručiti bijes s juga, naslušat će se priča da čini ustupak Zdravku Mamiću. Štimac na sve odmahuje rukom, Sammir je već dugo podcrtan u njegovu žutom bloku.

Uostalom, poziv ne znači da će igrati. Istina je da posljednja dva-tri tjedna Sammir ne igra posebno, ali Štimac i njegov stožer u njemu vide ono što im treba. Sammir je ispunio jedan od osnovnih preduvjeta za poziv, uredio je privatni život, kako je ljeto završilo, tako je zaključio noćne izlaske po Jadranu. U susretu s Portom Sammira se nije vidjelo, ali u taktici u kojoj je stalno bio okružen trojicom igrača to se i očekivalo.

vecernji list