Sammir izbačen iz momčadi Dinama: 'Nikad više nećeš ovdje igrati'

GNK Dinamo, Liga prvaka, Sammir, Dinamo, sprdanje, GNK Dinamo Zagreb, Sammir, Zoran Mamić, Sammir, NK Široki Brijeg, GNK Dinamo Zagreb, Sammir, getafe, Sammir, Sammir, Dinamo
GNK Dinamo želi obavijestiti sve navijače i javnost kako je Sammir udaljen iz kadra prve momčadi. Zbog opetovanog iskazivanja nepoštivanja prema klubu i suigračima čvrsto sam odlučio Sammira udaljiti iz momčadi i više nikada neće zaigrati za prvu momčad Dinama", izjavio je sportski direktor Modrih Zoran Mamić.

"Sammir je slobodan potražiti novi klub", stoji dalje u priopćenju za javnost na web stranici Dinama.

Još uvijek se ne zna što je bio konkretan povod za takvu odluku čelnika Dinama. Sammir je proteklih tjedana uporno odbijao produžiti ugovor koji mu istječe sljedećeg ljeta. No, nedavno je Zoran Mamić izjavio kako osjeća da će Sammir ipak ostati u Zagrebu.

„Nadamo se i radimo na tome da potpiše novi ugovor i ostane u Dinamu. To nam je želja, ali pita se i njega. Ako odluči da neće potpisati ugovor, mi ćemo maksimalno koristiti njegove usluge koliko možemo i zaželjeti mu svu sreću. Iskreno, u sebi se nadam da će shvatiti kako mu je ovdje lijepo, potpisati novi ugovor i ostati ovdje. Rekao sam prije par dana nakon utakmice sa PSV-om da Dinamo nije ista momčad sa Sammirom i bez njega", kaza je Mamić prošlog tjedna.

Što se to u međuvremenu dogodilo, u ovom trenutku zaista je teško reći. Proteklih mjeseci i godina bili smo svjedoci Sammirovih „noćnih izgreda", nediscipline i hirova, koji su uglavnom prolazili s blagim ili nikakvim kaznama. Čelnici Dinama tolerirali su mu sve i svašta. Još nedavno bilo mu je dopušteno da se od ozljede oporavlja na Hvaru u veselom društvu, dok su mu se suigrači pripremali za odlučne okršaje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

No, vrč ide na vodu dok se ne razbije, sve ima svoj vijek trajanja pa i strpljenju Dinamovih čelnika morao je prije ili kasnije doći kraj. Čini se da su odlučili presjeći i konačno povući potez kojim će pokazati da je bilo dosta „zezancije".