Pranjić se oprošta od Vatrenih: 'Sam sebi sam rekao, ako pozovu Sammira -odlazim!'

Kakva li će sada biti atmosfera u svlačionici? Darijo Srna je nedavno inzistirao da se "Sammir mora dokazati u kontinuitetu prije nego dobije poziv, te pripaziti na disciplinu i način života, jer reprezentativac treba biti uzor, a ne problem", no Srna je naglasio i da su Vatreni svakoga "odlično prihvatili, pa će tako biti i s bilo kim novim, zove li se on Radošević, Kovačić, Halilović ili Sammir".

Daleko najpogođeniji je Danijel Pranjić koji je "poludio" zbog Sammira i kazao - zbogom reprezentaciji. Dao je naslutiti da je nezadovoljan statusom, odnosno činjenicom da je nakon Švicarske ispao iz kombinacija izbornika Igora Štimca. Nakon što je saznao imena kandidata za iduće dvije reprezentativne utakmice, s Makedonijom u Skoplju te Walesom u Osijeku, Danijel Pranjić oglasio se (ne)očekivanom viješću...

- Teško mi je to izreći, ali odlučio sam da više neću igrati za reprezentaciju! Skupilo se više čudnih situacija, počevši od toga da me izbornik izostavio s prethodnih utakmica, bez objašnjenja, iako smo dva dana prije objave popisa za Makedoniju i Belgiju razgovarali o pozicijama gdje me u momčadi vidi u perspektivi. Rekao sam sam sebi tada - ako pozovu Sammira, to će biti točka na kojoj ću prelomiti odluku koja se u meni kuha zbog nezadovoljstva svime što se događa u reprezentaciji.

Pranjić mnogo toga zna, dugo je živio s tom ekipom...

- Nemam stvarno ništa protiv dečka, ne poznajem ga, odličan je igrač, ali način na koji se sve to radi jednostavno ne mogu prihvatiti.

Sportske novosti