Nadigrana Rijeka spasila se iz penala, Torcida prekinula susret

HNK Rijeka, HNK Haduk, Hajduk, everton
Futacs promašio zicer, Bezjak izjednačio, huligan lovio suca

Hajduk ipak nije u jadranskom derbiju uspio prekinuti Rijekin niz bez poraza koji u HNL-u traje više od godine dana, iako je bio vrlo blizu.

Završilo je 1:1, Rijeka se spasila iz jedanaesterca u 80. minuti, a zbog prekida utakmice zbog bakljade i upada maskiranog huligana u teren (nekoliko minuta nitko ga nije udaljio s terena!?!?), Hajduku prijeti teška kazna, pa i zatvaranje Poljuda!

Uoči utakmice u prvom su planu bili navijači. Srećom, ne po ružnom nego po spektakularnom krstarenju Jadranom i 12-satnom putovanju Armade do Splita trajektom.

Hajduk (4-2-3-1): Stipica - Tudor (od 88. Ismajli), Nižić, Ćosić, Kvesić - Savvas, Bašić (od 74. Jefferson) - Erceg, Barry, Vlašić (od 85. Ohandza) - Futacs

Rijeka (4-2-3-1): Prsaklo - Martić (od 35. Čanađija), Kulušić, Elez, Žuta - Mišić, Bradarić - Bezjak, Andrijašević, Gorgon (od 66. Črnic) - Gavranović (od 90. Maleš)

Dakle, Matjaž Kek je umjesto kartoniranih Ristovskog i Vešovića ubacio Martića i Bezjaka, dok je pomalo iznenađujuće da je Carrillo izostavio Jeffersona, Ohandzu i Saida.

Armada je zauzela mjesto na tribinama još sat vremena prije utakmice, a na Poljudu je 15.642 gledatelja.

Hajduk je u prvih pet minuta dvaput zaprijetio, kao da su domaćini navalili po lijevoj strani, nastojeći iskoristiti izostanak Vešovića i Ristovskog.

A u 8. minuti Hajduk je krenuo u kontru, dvojica na jednoga, ali Erceg nije uspio dodati Futacsu koji je mogao sam krenuti na Prskala!

Potom je pucao i Erceg , Hajduku je definitivno pripalo prvih deset minuta.

U 15. minuti prva Rijekina opasnost, ali Hamza je blokirao Andrijaševićev udarac.

No, Hajdukova se dominacija nastavila, pa je u 24. minuti Futacs sjajno pucao, a Prskalo još bolje obranio!

U 31. minuti Hajduk je poveo! Hamza Barry je dao u for Futacsu, Mađar je krenuo prema golu, Prskalo mu je ušao u udarac, a odbijenu je loptu Hamza pospremio u mrežu!

Pritom je Prskalo nakon sudara s Martićem ostao ležati koju minutu, kao da su se obojica ozlijedila... Čanađija je ušao umjesto Martić.

 

U 54. minuti Andrijašević je opet zaprijetio, a u 55. je Gavranović izborto veliku šansu, opalio, ali Stipica je sjajno obranio!

Odmah je potom zbog baklji ubačenih od strane Torcide utakmica nakratko prekinuta , ni jak vjetar nije uspio odnijeti gust dim...

U 63. minuti Futacs je baleovski projurio kroz Rijekinu obranu, sam izišao do Prskala, ali Rijekin golman zaustavio ga je! Kakav zicer za 2:0! Pa minutu kasnije opet Futacs, još jedna šansa!

U 80. minuti Nižić je skrivio čisti jedanaesterac na Andrijaševiću, a Bezjak je izjednačio na 1:1.

Joan Carrillo tom je prilikom prokomentirao kako vrlo slična situacija na drugoj strani, na Bašiću, nije bila penal...

U 87. minuti Tudor se ozlijedio, pa je morao ući Ismajli, iako je već bila pripremljena izmjena Memolla za Kvesića.

U samoj završnici jedan je huligan utrčao u teren i krenuo za sucem, a fascinantno je da gotovo nekoliko minuta zaštitari najprije uopće nisu došli do njega, a potom ga nitko nije udaljio s terena!?

Nakon prekida zbog bakljade i tog incidenta, lako je moguće da Hajduk na idućoj domaćoj utakmici igra pred praznim Poljudom.

Debelo u nadoknadi Ohandza je opasno pucao...

Goal.com