Na utakmici Široki Brijeg – Željezničar sudac ispravno dosudio zaleđe

sporne situacije

... utakmica IV kola BHT Premijer lige BiH i donijeli slijedeće odluke i zaključke:

NK Široki Brijeg - FK Željezničar

Glavni sudac Skakić Dragan: 19 minut ispravno isključenje vratara
Asistent I Beljo Davor: 61 minut ispravna odluka kod zaleđa
Asistent II Macić Amer: 66 minut pogrešna odluka kod zaleđa
Asistent II Macić Amer: 72 minut ispravna odluka kod zaleđa
Asistent II Macić Amer: 90+2 minut ispravna odluka kod zaleđa.

FK Sloboda - FK Borac

Asistent I Baković Haris : 64 minut pogrešna odluka kod zaleđa

NK Travnik - NK Čelik

Asistent II Prošić Elvis: 21 minut pogrešna odluka kod zaleđa

Suci koji su napravili propuste u suđenju, skidaju se sa utakmica V. i VI. kola na kojima su bili određeni i neće biti delegirani u narednih mjesec dana.

Na ostalim analiziranim utakmicama IV. kola nije bilo propusta u suđenju. Komitet posebno ukazuje na neosnovanost tvrdnji i priopćenje FK Željezničar nakon utakmice ovog kluba u Širokom Brijegu koje se odnose na navodnu odgovornost Direktora natjecanja Elmira Pilava i Rukovoditelja za sudačka pitanja Salema Prolića naime, njihove nadležnosti su jasno definirane Organizacionim pravilnikom NS/FS BiH i Pravilnikom o sucima i suđenju koji definira da se sve odluke donose u suradnji sa Komitetom za sudce i suđenje koji odgovara IO NS/FS BiH.

Članovi Generalnog tajništva saveza pružaju administrativnu i tehničku podršku članovima Komiteta i ostvaruju profesionalnu suradnju u skladu sa definiranim nadležnostima, a u interesu razvoja i unapređenja suđenja shodno UEFA sudačkoj konvenciji. Komitet za suce i suđenje u suradnji sa Odjelom za suđenje i Sektorom za natjecanje će podnijeti disciplinsku prijavu protiv odgovornih osoba u u svim klubovima koji budu kršili Pravilnik o ponašanju članova nogometne/fudbalske organizacije (Kodeks o ponašanju član 7.).

Komitet za suce i suđenje zajedno sa Tajnikom za natjecanje i Odjelom za suce i suđenje odbacuje sve pritiske klubova i pojedinaca iznesene u javnosti, potvrđuje svoju opredjeljenost da neće podleći neosnovanim pritiscima, te će nastaviti raditi u skladu sa UEFA sudijskom konvencijom, pravilnicima NS/FS BiH i smjenicama IO NS/FS BiH, navodi se na internet stranici nsbih.ba.