Mario Maka Ivanković: Doček nakon pobjede u Vrapčićima je nešto neusporedivo sa bilo čim na svijetu

HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Slaven Musa, NK Široki Brijeg, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Mario Ivanković, Mario Ivanković, HŠK Zrinjski
Ova polusezona je prva otakako je prestao aktivno igrati nogomet, pa smo o svemu porazgovarali sa jednim od najboljih nogometaša HŠK Zrinjski svih vremena.

Što danas radi Mario Ivanković?

Evo skoro pola godine nakon prekida karijere nisam rješio što i kako dalje. Imam dosta obećanja u vezi stalnog zaposlenja, ali još nema ništa konkretno. Nadam se da će se i to rješiti što prije i da pored igranja za MK Karaka pronađem svoj put i mir.

Bilo je riječi da ćete po završetku karijere dobiti posao u Zrinjskom, pa što je sa tim?

Zajedno sa zadnjim potpisom polugodišnjeg ugovora imali smo i razgovore o mom daljem radu u klubu. Bilo je govora o mjestu direktora, pa nakon kraja ugovora o mjestu glavnog tajnika  u sportskom savezu, ali su sve to bila lažna obećanja. Ništa drugo nisam ni mogao očekivati nisam ni prvi, a sigurno ni zadnji kome nisu izvršena obećanja. Najviše sam razočaran što mi nije plaćen ni dan mirovinskog i zdrastvenog osiguranja od 4,5 god ugovora.

Navijači su očekivali i opraštajnu utakmicu svoga kapetana, ali ni od toga ništa. Da li ste nakon svega razočarani sa svim time?

Mislim da je sve na tu temu suvišno pričati, rekao sam već da nisam ni zadnji ni prvi bez obzira na moja postignuća u dresu kluba od osvajanja obe titule, od prvjenca postignutog u prvoj službenoj utakmici nakon obnavljanja kluba, od sportiste grada, navijačkog trofeja i do još mnogo toga.

Sada kada ste nažalost bivši nogometaš, možete li izdvojiti najsretniji i najnesretniji trenutak koji ste doživjeli u Zrinjskom?

Naravno da imam puno sretnijih trenutakaod osvajanja prvenstva, kupa, pobjedonosnog gola Veležu, ali mislim da sam najveseliji bio kad sam doživio i vidjeo doček ispred stadiona nakon pobjede u Vrapčićima. Vjerujte mi to se ne može porediti ni sa sto titula niti s bilo čime na svijetu. Nesretniji je možda ovaj rastanak i njegov način. Ne znam ni sam krivo mi je što praktički osim što odem vidjeti prijatelje moje suigrače nemam volje ni otići na stadion.

Oduvijek ste bili ljubimac navijača, nositelj pokala Filip Šunjić Pipa, pa koliko su Vama u karijeri značili Ultrasi?

Kao i svakom igraču i meni je drago kad vas navijači vole, poštuju i bodre na svakoj utakmici tako da mi je trofej FILIP ŠUNJIĆ PIPA najdraži u cijeloj karijeri. Moje veliko hvala svim ULTRASIMA kao i svim ostalim vjernim navijačima našeg kluba za sve ove zajedničke godine.

Malo je ljudi uspjelo ono što ste vi uspjeli u svojoj karijeri, pa možete li sada reći jeste li možda mogli i nešto više?

Ne žalim ni za čime u karijeri. Sigurno da sam u mlađim godinama bio ozbiljniji u radu, profesionalnosti da bi napravio više. Nisam imao nekih ozbiljnih povreda tako da se i danas osjećam super i mislim da mi je to najvažnije.

Evo sada ste običan navijač, pa možete li prokomentirati ovu završenu polusezonu Zrinjskog?

Mislim da su moji prijatelji izvukli rezultat vrijedan divljenja. Za mene su oni proljetni prvaci. Što reći nego ovo nakon polusezone sa puno problema, odlasci igrača, kasna i promašena pojačanja, i što je najvažnije teška situacija u klubu.

Svjedoci smo da ovaj NS ne radi baš u korist Zrinjskog, pa kako komentirate ovu kaznu od 5 utakmica, ali i zabranu gostujućih navijača?

Uvjek kad se kažnjavalo plaćali smo najviše, kako god naši su navijači  uvjek snosili najveće posljedice. Mislim da sam time sve rekao. Što se tiče zabrane nisam siguran u ispravnost odluke, ali mislim da se nekako moralo stati na loptu da se situacija smiri.

Evo za kraj poruka svojim Ultrasima?

Rekao sam ukratko što su mi značili, što mi znače i što će mi značiti cijeli život. NAJJEDNOSTAVNIJE HVALA, HVALA, HVALA NAJBOOOLJI STE. I ZA KRAJ POZDRAV SVIM NAVIJAČIMA NAŠEG ZRINJSKOG I NADAM SE DA ĆE DOĆI I NAŠIH 5 MINUTA.

zrinjski.info