Mamić smijenio Jurčića: 'Nisam ga više mogao braniti, sram me svega ovoga, ispričavam se!

Krunoslav Jurčić, Dinamo, Zdravko Mamić, Krunoslav Jurčić, Dinamo
Moram sa velikom tugom i žaljenjem kazati da smo teško primili ovaj poraz, ovo je najveći poraz u Dinamovoj povijesti. Na utakmici je bila većina ljudi iz Izvršnog i Nadzornog odbora odmah nakon utakmice tražili su da sjednemo, odlučeno je da se ide u razlaz sa trenerom Krunoslavom Jurčićem.

Kazao je Mamić da mu je opsebno teško rastati s sad već bivšim trenerom:

- Danas prije utakmice sjedio sam s njim na ručku , razgovorali smo o pripremama za sljedeću sezonu, nije bilo niti primisli da bi došlo do takvog razlaza. Međutim, stav Nadzornog i Izvršnog odbora je jedinstven, ovo je bilo neobranjivo.

Mamić je želio reći još nešto:

- Na kraju me je sram svega ovoga, načina na koji smo završili sezonu. Ispričavam se navijačima, nisam sklon jeftinoj demagogiji, uvijek govorim ono što mislim. Nanijeli smo sramotu klubu i njima i naći ćemo dodatni način da im se ispričamo.

Tako je, eto, Jurčić odletio s Dinamove klupe. Gazda ga je branio sve ovo vrijeme, i nakon katastrofe u Madridu, i nakon neuspjeha s Interom i Cibalijom, čvrsto je stajao uz svog trenera, a krivicu je prebacivao na igrače. Međutim, jučeršnja blamaža, katastrofa nad katastrofama, više se nije mogla braniti. Jurčić je drugi put kao trener Dinama 'dobio nogu', gurnut je niz maksimirske stepenice. Dosta se pričalo o tome kako je izgubio kontrolu nad svlačionicom, kako nema autoritet nad igračima, kako ga svlačionica više ne sluša.

Uostalom, Mamić je to i sam priznao prije otprilike 15 dana. Ali, ipak je vjerovao da se nešto može izvući iz trenera, vjerovao mu je do posljednjeg dana, onog jučer. Dinamova predstava protiv Lyona bila je definitivno "dno dna" i preko toga nije se moglo prijeći. Uostalom, i prije no što će se Mamić spustiti niz maksimirske stube i objaviti Jurčićevu smjenu, spuštali su se mnogi članovi IO-a koji su odmahivali rukom i onako off he record govorili su nam 'ovaj trener ništa ne zna, smijenjen je'.

Izvor: sportske.jutarnji.hr