FOTO/VIDEO  LJEPOTICA POD BIJELIM BRIJEGOM Zrinjski svladao Sarajevo u derbiju sa sedam pogodaka

HŠK Zrinjski Sarajevo
hercegovina.info

U odličnom derbiju koji se večeras mogao vidjeti na stadionu pod Bijelim Brijegom, nogometaši HŠK Zrinjski svladali su Sarajevo rezultatom 4:3.

Već u prvom poluvremenu vidjeli smo pravu rapsodiju domaćih. Poveli su Plemići već u 10. minuti. Na jednu odbijenu loptu na ivici kaznenog prostora natrčao je Silvio Ilinković koji je odlično prizemnim udarcem pogodio mrežu gostiju.

Mogli su gosti dvije minute kasnije do poravnanja. Sjurio se sam prema Mariću Čataković, no Memija je u posljednji trenutak uklizao i blokirao njegov udarac.

HŠK Zrinjski Sarajevo

U 14. minuti Zrinjski dolazi do novog pogotka. Bilbija je fantastično asistirao za Ćužu koji iz prve iskosa pogađa za udvostručenje vodstva.

Novi šok za goste stiže u 22. minuti. Ponovno je lopta stigla do Ilinkovića koji s ruba šesnaesterca fantastično pogađa malu mrežicu.

Sadržaj se učitava...

Četiri minute kasnije Marić spašava svoju mrežu. Obranio je vratar Zrinjskog udarac Mustafića.

U 44. minuti velika prilika za goste. Beganović je izašao sam prem Marića, ali loptu je poslao pokraj vratnice. No, zato je minutu kasnije precizan bio Čataković. Prihvatio je jednu dubinsku loptu, Marić bio malo neodlučan pri istrčavanju, a Čataković ga je lijepo prebacio i vratio nadu svojoj momčadi pred odlazak na odmor.

HŠK Zrinjski Sarajevo

Nastavak započinje udarcem Mustafića i obranom Marića u 47. minuti.

U 56. minuti Sarajevo dolazi do drugog pogotka. Memija je izgubio loptu, a Matanović je poslao do Oliveire koji je šalje u mrežu. Uzaludno je Memija širio ruke i tražio prekršaj.

Dvije minute kasnije sjajna prigoda za Zrinjski. Udarac Ćuže obranio je Iliev. No, samo 60 sekundi poslije ipak pogodak za Zrinjski. Nakon kornera Bilbija iz prve na drugoj vratnici posprema loptu u mrežu.

U 75. minuti nova sjajna prilika za Sarajevo. Nakon lijepe akcije lopta dolazi do Oliveire, ali siguran pogodak uklizavanjem spašava Magdić.

HŠK Zrinjski Sarajevo

U 86. minuti ponovno se trese mreža Zrinjskog. Nakon jednog ubačaja lopta dolazi na drugi vratnicu do Anđušića koji glavom pogađa mrežu.

U sudačkoj nadoknadi vidjeli smo i jednu spornu situaciju. Nakon kontakta Ćorluke i Anđušića u kaznenom prostoru gosti su tražili jedanaesterac, no Luka Bilbija je pokazao kako se igra može nastaviti. Bilo je to ujedno i posljednje uzbuđenje na večerašnjem odličnom susretu. Bodovi su tako otišli Zrinjskom koji drži korak za Borcem u brobi za naslov, dok Sarajevo svoj gubi za Veležom u borbi za Europu.

Standings provided by Sofascore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.