Kraj ere kontroverznog Brazilca: Nakon šest godina i Mamić je odlučio odustati od Sammira

Dinamo, BBB, NK Hajduk, Dinamo, Sammir, Dinamo
Otprilike više od pet milijuna eura dosad je utukao u projekt Sammir koji će to, čini se, vratiti odlaskom iz Maksimira za - nula kuna.

Zbog Sammira se gazda bio spreman posvađati s cijelom državom. Tolerirao mu je Mamić ono što valjda ne bi ni sinu. Platio je milijun i pol eura odštete Paranaenseu i dao mu plaću oko pola milijuna eura godišnje.

Ljut na Profesora

I na sve to je ‘Filho' odbio novi ugovor i sjeo na tribine. Tamo bi mogao dočekati Novu godinu i početi pregovarati sa zainteresiranima (ako ih još ima). Međutim, nije Ivanković izostavio Sammira po nalogu. I sam Mamić bio je iznenađen kada nije vidio ‘Filha' u rosteru za derbi.

No, logika Ivankovića bila je jednostavna. Visio mu je mač nad glavom i nije htio ući u utakmicu koja mu određuje sudbinu s igračem koji bi igrao, ali mu se ne trenira.

Malo ga boli tetiva, ali drugi dan, kada je saznao da ga nema u sastavu, naglo je ozdravio. Ivankovićeva odluka je digla tlak Sammiru koji je u loži za vrijeme utakmice jasno demonstrirao što misli o njoj... Ukratko, nije birao riječi.

Laknulo i igračima

Svlačionici, na koju se reflektiralo Sammirovo ponašanje, laknulo je. Sammira više nema ni u reprezentaciji, od potencijalnog putnika na SP (p)ostao je igrač s pola sata snage za ozbiljni nogomet. Sammir je neosporno vlasnik vrhunskog talenta, ali sklonost samouništenju je konačno uzela svoj danak. Usput ne shvaća da mu nigdje neće biti tako dobro kao što mu je u Maksimiru...

izvor: sportske novosti