Jurčićeva godišnjica na klupi Dinama: Moj je san Liga prvaka!

Krunoslav Jurčić, Krunoslav Jurčić, Dinamo, Liga prvaka

ZAGREB - Točno godinu dana Krunoslava Jurčića u Dinamu poklapa se sa subotnjim gostovanjem vodeće momčadi prve HNL u Gradskom vrtu (20.15, HTV2), stadionu na kojem je sadašnji trener debitirao na klupi ‘plavih’ i dosad vodio točno 50 utakmica.

Od Osijeka do Osijeka bilo je uspona i padova. Obranjena je dvostruka domaća kruna, ali nije napravljen iskorak u Europi. Od deset poraza na tri natjecateljska kolosijeka, čak ih je pet doživljeno u Maksimiru, od toga četiri u eurokupovima, ali dva, nakon Uefine kazne zbog divljanja navijača, bez nazočnosti publike. Afirmirali su se mladi igrači poput Tomečaka, Barbarića i u Lyon ove zime transferiranog Lovrena, slijedi proljeće u kojem bi dublji trag trebali ostaviti Kramarić i Vrsaljko, možda i Antolić, te najveća plava zagonetka - Sammir.

- Ponosan sam što sam već 365 dana Dinamov trener, puno mojih prethodnika je kraće trajalo - rekao je Jurčić, koji je u proteklom razdoblju postao bogatiji za iskustvo, a siromašniji za živce:

- Dinamova klupa donosi pritisak jer, osim pravljenja rezultata, treba odgajati mlade igrače. Prihvatio sam to, iako sam i sam lutao u shvaćanju i privikavanju na neminovnost da u domaćim natjecanjima svaki remi donosi propitkivanja, a poraz revoluciju. No, uz pomoć suradnika prevladao sam sve to i nastavljam raditi na ispunjavanju svoga sna.

Jurčićev “san” istovjetan je onome većine Dinamovih navijača, kao što se i Jurčićevo najveće razočaranje u proteklih godinu dana poklapa s onim plavoga puka. Neuspjeh u uzvratu sa Salzburgom, kada je momčad bila oslabljena za trojicu najbržih igrača, kartonirane Mandžukića i Etta, te ozlijeđenog Tomečaka. No, Jurčić više ne želi gledati unatrag:

- Moj je san Liga prvaka, na sve ostalo, lijepo i ružno, ne bih se više osvrtao. Pokušat ću sve da na ljeto ostvarimo taj san. Kada bi nam se ostvario, imao bih visoko mišljenje o sebi kao treneru, a to je ono što je meni najbitnije - poručio je Jurčić.

Za derbi 19. kola Prve HNL ne konkuriraju ozlijeđeni Dodo te Morales, koji bi se sa suprugom tek u subotu popodne trebao vratiti u Zagreb. Barbarić se oporavio, ali je vjerojatnije da će započeti stoperski par Kovač-Cufré. Jurčić se najviše boji lošeg terena.

jutarnji.hr