Hrvatski navijači: 'Sammir nije ništa kriv, on je samo personifikacija Mamićeva utjecaja'

HNS, zorislav srebrić, Vlatko Marković, HNS, ostavke, hrvatski navijači, Vatreni, Osijek, Sammir
Radi se, naime, o velikom navijačkom crescendu koji se očekuje još od derbija Dinama i Hajduka, kada se zakotrljala priča o velikom ujedinjenju svih navijačkih skupina, potaknuto ogromnim nezadovoljstvom vrhuškom HNS-a "koji je Maksimir u velikom" aludiravši na "širenje moći Zdravka Mamića te jataštvo njega, Šukera i Štimca pretočeno u ljubav nikako ne prema Hrvatskoj, već vlastitom interesu".

Navijači, složniji kao nikad prije, danas će pokušati smiriti atmosferu i spriječiti bilo kakvo isticanje mržnje i prijezira spram Sammira, tako da je najavljeni izlazak s tribine, ako Brazilac s HR putovnicom uđe u igru, pod velikim znakom pitanja.

- Taj dečko nije ništa kriv, on je samo personifikacija Mamićeva utjecaja. Zbog njega, međutim, svi mi ispadamo rasisti, a mnogima od nas najdraži igrač reprezentacije je - Eduardo. Čisto sumnjam da će se ostvariti taj scenarij - kaže Danijel Hrnjak, predsjednik Udruge navijača Dinama.

Navijači nisu ušli u službenu koordinaciju niti su dogovorili bilo kakav arsenal uvreda ili, prekidanje utakmice bakljadom. Navijači će spontano na tribini dati do znanja što misle i osjećaju, uvrede na račun Šukera, Štimca i Mamića će frcati iako smatraju da ih je HNS namjerno doveo na tanašan led.

- Ako mislite da je Osijek odabran slučajnim odabirom, grdno se varate. Osijek je emotivni spin, gdje će se bilo kakve uvrede učas krenuti dovoditi u kontekst hrvatstva, zajedništva, Domovinskog rata... svega čime se želi stvoriti jaz između nas navijača i ostalog nogometnog puka. Koji, doduše, sve više shvaća i vidi što se događa, a dokaz tome su i posjeti reprezentativnim utakmicama u Splitu i Zagrebu posljednjih mjeseci - ukazuje Denis Povh, tajnik Armade.

Navijači će, dakle, danas zajednički stati i poručiti što misle:

"Igrači nisu, niti će ikad biti naša meta u borbi za pravdu. Žao nam je što se koristi Dinamova retorika, pa je iskazivanje nezadovoljstva prema Mamiću i prijateljima automatski i hitac prema igračkom korpusu. Ne, nije, Sammir je ispao žrtva, ali i lutka kojom bi se navijače posvađalo s igračima. Svi oni koji nose dres naša su svetinja, za razliku od vražjih lica oko njih koji gledaju vlastiti interes i nose smrt HR nogometu", zajednička je poruka uoči utakmice, a očekuje se nekoliko tisuća pripadnika Kohorte, Ultrasa, Armade, BBB-a, Torcide...

Sportske novosti