Del Bosque: Nismo pobijedili, ali ćemo pokušati to uraditi u narednoj utakmici

Del Bosque, Del Bosque, Španjolci, Širi popis , Del Bosque, Španjolska nogometna reprezentavija, Del Bosque, nogometaši  Španjolska, Del Bosque, Euro 2016
Španjolci su u Brazil doputovali kao aktualni svjetski i europski prvaci, ali su potpuno deklasirani u susretu s Nizozemcima predvođenim Robinom van Persiejem i Arjenom Robbenom koji su postigli po dva gola.

Nakon ovakvog poraza očekuje se da Del Bosque promijeni startnu postavu, ali je bivši trener Reala nagovijestio da će i u narednim susretima dati povjerenje igračima koji su mu donijeli titule u proteklim godinama, prenosi "Goal".

- Nema potrebe za revolucijom. Nismo pobijedili, ali ćemo pokušati to uraditi u narednoj utakmici - kazao je on za "SporTV".

- Ovo je veoma poseban trenutak za nas. Moramo svi pokušati ovo da prebrodimo i pobijedimo Čile - dodao je.

Španjolci su do 44. minute imali vodstvo, a prije izjednačujućeg gola Holanije Silva je imao priliku da udvostruči prednost, ali je njegov udarac obranio nizoemski vratar.

Minutu prije kraja poluvremena Van Persie je izjednačio, a u drugom poluvremenu uslijedio je 'potop' svjetskih prvaka. Robben, Stefan De Vrij, Van Persie i ponovo Robben pogađali su za konačnih 5:1 što je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti svjetskih prvenstava.

- To je sport, moramo prihvatiti poraz. Oni su bili bolji u drugom poluvremenu. Imali su u nastavku više prilika, osvojili mnogo prostora, a mi smo bili preslabi u obrani. Bilo je grešaka, ali smo se svi borili za rezultat. Pali smo psihički - dodao je španjolski izbornik.

Fena