Više od 20 posto muškaraca pati od muške menopauze

nevjera, muškarac žena, muškarac žena, sex, muškarac žena, sex, sex u autu, mladi sex, muškarac žena, sex, brak, muškarac, hrana, erakcija, muškarac, menopauza, erekcija, menstrubacija, samozadovoljavanje, varanje, preljub, oglas, igrice, varanje, preljub, ljubavnica, erekcija, disfunkcija, muškarci, muškarci, tipovi, izbjegavanje, erektilne disfunkcije, napitak, čudotvorni napitak, kava

Problemi s koncentracijom i pamćenjem, oticanje zglobova, noćno znojenje, iscrpljenost i smanjeni libido, neki su od simptoma muške menopauze - andropauze. Iako to medicinsko stanje nije službeno priznala Svjetska zdravstvena organizacija, britansko istraživanje otkrilo je da više od 20 posto muškaraca u dobi iznad 50 godina pate od simptoma andropauze.

Sindrom nedostatka testosterona je često stanje koje treba liječiti, objašnjavaju znanstvenici iz Centra za muško zdravlje, koji su do podataka došli promatranjem više od 10.000 muškaraca.

Andropauza nije "muževna"

Kao i kod žena, hormonalni ustroj se u određenoj dobi počinje mijenjati, a zbog manjka testosterona smanjuje se energija i agresivnost kod muškaraca. Oni se često srame priznati da pate od simptoma andropauze, osobito ako je riječ o erektilnoj disfunkciji, jer smatraju da tako ugrožavaju svoju muževnost. 

Liječnici savjetuju muškarcima starijim od 50 godina testiranje razine testosterona u krvi, jer oni s manjkom tog muškog spolnog hormona imaju veći rizik za nastanak dijabetesa, srčanih oboljenja, pretilosti, osteoporoze i Alzheimera. Jedan od načina liječenja andropauze uključuje testosteronski implantant ispod kože, koji će ga ograničeno ispuštati u krv, kao i nadomjesne pilule hormona.

IZVOR: 24sata.hr