Imaju li i muškarci G-točku?

seks, veze, odnosi, g točka, muškarci, seks, seks, muškarci, žene, seks, obaveze, žene, seks, seksualni partneri, apstinencija, seks, fizički kontakt, seks ljubav
A sada se postavlja i pitanje imaju li i muškarci G-točku?
Kada se radi o ženama, centar orgazma smatra se klitoris. No činjenica je da ga veliki broj žena traži na sasvim pogrešnom mjestu. Za klitoris se nerijetko smatra kako je smješten samo unutar vagine, a isto se događa i s G-točkom koja se nalazi uz sam rub stidne kosti. Pa se tako nerijetko događa da za vrijeme seksualnog odnosa muškarci potpuno zaobiđu ova dva važna mjesta.

Kod muškaraca važna točka je prostata, poznata kao P-točka, vrlo osjetljiv organ nalik ženskoj G-točki, a može ga se dosegnuti samo kroz anus. Iako je funkcija prostate proizvodnja ejakulativne tekućine, ona je izvor seksualnog užitka za mnoge muškarce jer se nalazi na živčanim putovima između mozga i penisa. Isto kao i kod stimulacije G-točke kod žena, stimulacija P-točke potiče jači orgazam.

Zašto stimulirati prostatu?

Mnogi muškarci orgazam mogu doživjeti za vrijeme simulacije P-točke. A kada je prostata simulirana u isto vrijeme kao i penis, osjećaj je dvostruko snažniji. Dodirivanje prostate i penisa u isto vrijeme simulira dva kraja penisa, što pruža intenzivan osjećaj užitka. Štoviše, anus je sam po sebi erogena zona jer je analna šupljina bogata osjetljivim živčanim završecima.

Ipak, baš kao i što neke žene stimulacija G-točke ne dovodi do stanja ekstaze, tako su i neki muškarci imuni na stimulaciju P-točke. U svakome slučaju, vruće igrice ispod plahte kao stvorene su za eksperimentiranje, a brojni partneri često ostanu iznenađeni novim otkrićima, piše tportal.hr.

Eksperimentiranje u spavaćoj sobi može doista začiniti vaš seksualni život, posebice ako osjećate da ste upali u kolotečinu. Osim otkrivanja novih erogenih zona, u obzir možete uzeti i seksualne igračke poput vibratora.

Za koje god se seksualne aktivnosti odvažili, imajte na umu da je zadovoljstvo pojačano ako je više od jednog područja tijela stimulirano istovremeno. Razigrano eksperimentiranje u većini slučajeva donosi pozitivne povratne informacije, a pred vješto izvedenom stimulacijom P-točke mnogi muškarci neće moći ostati ravnodušni.