FOTO  Otvoreni „Dani šljive 2012“

Dani šljive

Sajamsku manifestaciju otvorili su dr. Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor - Rama i Jago Lasić, potpredsjednik Gospodarske komore F BiH.

Sajmu su nazočili i ministar poljoprivrede HNŽ-a Donko Jović, ministar prometa i veza HNŽ-a  Ilija Cvitanović, kao i dopredsjednik Skupštine HNŽ-a gosp. Luka Faletar. 

Program otvaranja uveličali su gosti iz Sinja-Kulturno umjetničko društvo koje je izvelo nekoliko folklornih točaka iz Cetinske krajine.

Pažnju posjetitelja posebno su plijenili novi izlagači, poput Turističke zajednice grada Sinja, Turističke zajednice grada Vrlike, tvrtka Motiv Dizajn Zagreb, Vinarija Čitluk, Srednja škola Prozor, ali i drugi izlagači.

Posebno su atraktivni bili štandovi  gastro ponude, specijaliteta spravljenih po starim receptima sa područja Prozora - Rame.

Ova sajamska manifestacija u Prozor- Rami doprinosi unapređenju proizvodnje i prerade hrane, u prilog čemu govore i najavljena stručna predavanja i okrugli stolovi.

Tako će danas, drugog i ujedno posljednjeg dana Sajma, posjetitelji moći pratiti pojedinačne prezentacije, te okrugli stol na temu „ Ljekobilje: prikupljanje, uzgoj, prerada".

 Stručni ocjenjivački sud će dodijeliti nagrade i priznanja za najbolje voćne rakije, likere, polutvrde i tvrde sireve, sireve sa začinskim biljem, kao i za gastro i turističku ponudu.