Lešinari kruže nad posuškom Gimnazijom

Posušje, Gimnazija
...zbog zaključivanja pozitivnih ocjena određenom broju učenika na kraju prošle školske godine.

Učenici spomenute škole sve povezuju s financijskim stanjem roditelja tih učenika te se pitaju je li glavni cilj obrazovanje ili papir na kojem piše dvica. Učenici su u pravu, neka su se oglasili i neka se bore za svoja prava, za jednakost, za iste kriterije. Njihova reakcija govori kako ima nade za ovaj narod te kako postoji budućnost sa ovakvim srednjoškolcima, sutra studentima.

Bojkot nastave se nastavio i u petak, a za očekivati je kako će bojkot biti nastavljen.

O aferi "Jediničari" je Nastavničko vijeće posuške Gimnazije još u lipnju mjesecu uputilo priopćenje javnosti i stalo na stranu učenika, osudilo postupak Ministarstva obrazovanja koje je dozvolilo da 4 učenika sa 3 i više jedinica upišu viši razred dok učenici sa jednom ili dvije jedinice moraju ići na popravni.

Nastavničko vijeće je u pravu, neka su se oglasili. Njihova reakcija govori kako još ima nade za prosvjetu, kako odgovorni ljudi uče djecu.

Početkom opravdanog bojkota nastave od strane učenika nad posuškom gimnazijom počinju kružiti lešinari. Ne one ptice iz kaubojskih filmova nego još gori lešinari, oni koji žele iskoristiti posušku mladost i njihov bunt za prikupljanje jeftinih političkih bodova ili lajkova na fejsu. Javljaju se tako priopćenjima političke stranke koje su imale najmanje tri mjeseca vremena da ovo pitanje aktualiziraju u županijskoj Skupštini ili Općinskom vijeću.

Tada su šutjeli, sada daju potporu srednjoškolcima i osuđuju "politiku" kao da u njoj ne sudjeluju. Licemjerno zar ne ?

Javljaju se i raznorazne Udruge, "neovisni" analitičari, kao i ovisni sakupljači lajkova.

Danas svi znaju što je najbolje za posuške srednjoškolce, svi "osuđuju" Ministarstvo, Vladu, a svi su šutjeli mjesecima.

Posuška mladosti, goni svoje, a ove koji kruže oko vas samo ignorirajte. To će ih najviše boljeti.

Posušje online team/Posusje-online.info