Veleposlanica SAD-a u BiH susrela se s direktoricom Aluminija d.d. Mostar

mostarski aluminij, Aluminij Mostar, aluminij, posjeta, posjeta mostaru
... boravila je jučer u službenomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, gdje su ju ugostili v.d. direktorice Društva Ružica Udovičić i v.d. izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske, knjigovodstvene i komercijalne poslove Marinko Ostojić Sušac. Izrazivši zadovoljstvo zbog iskazanoga zanimanja za Aluminij, direktorica Udovičić upoznala je veleposlanicu s činjenicom kako je postojeća uprava dužnost preuzela 18. ovoga mjeseca, pojasnivši joj pritom stanje u kojemu se Aluminij nalazi, u smislu poteškoća, ali i mogućnosti koje su za tvornicu otvorene u budućnosti.

Američka je veleposlanica sa zanimanjem pratila izlaganje članova Uprave Aluminija o stanju u tvornici te im ponudila pomoć u uspostavljanju kontakata s institucijama koje imaju mogućnost pomoći mostarskoj tvornici u nadvladavanju nagomilanih poteškoća i u postupku restrukturiranja Društva.
Nakon radnoga susreta u Aluminiju, NJ.E. Cormack otišla je u posjet JP Elektroprivredi HZHB d.d. Mostar koja je, podsjećamo, godinama već najvećim opskrbljivačem Aluminija električnom energijom, ali i jednim od najvećih potraživača, u smislu nagomilanih dugovanja. Obilazak ovih dvaju poduzeća u istomu danu, u Aluminiju je doživljen kao pozitivna i ohrabrujuća poruka iz visokih diplomatskih krugova, u smislu nastojanja za prevladavanjem brojnih poteškoća i upornoga rada na oporavku Aluminija - priopćeno je.