Večeras humanitarna utakmica za Amira Spahića – Pipu

Utakmice će se održati večeras s početkom u 19 sati u dvorani na Bijelom brijegu. Cilj ove humanitarne akcije je pomoći teško oboljelom Amiru Spahići - Pipi te prikupiti novac za njegovo liječenje.

Dvadesetjednogodišnji Mostarac Almir Spahalić - Pipa koji je u prometnoj nesreći 2008. ozlijedio rame nije ni slutio da će se tri godine kasnije boriti za život. Za oporavak mu je hitno potrebna operacija u Zagrebu gdje odlazi za koji dan.

Kako bi pomogli Almirovo liječenje, njegovi prijatelji iz caffe kluba „Feniks" su odlučili organizirati humanitarni malonogometni turnir. Utakmice će se održati večeras s početkom u 19 sati u dvorani na Bijelom brijegu. Cilj ove humanitarne akcije je pomoći teško oboljelom Amiru Spahići - Pipi te prikupiti novac za njegovo liječenje.

Prodano 400 karata

„Ovim humanitarnim malonogometnim turnirom želimo pomoći Almiru da nastavi neophodno liječenje koje zahtijeva velika financijska sredstva, a roditelji mu nisu u stanju plaćati liječenje, piše Dnevni list. Sav novac prikupljen od ulaznica dobrih ljudi bit će proslijeđen njegovoj obitelji da im isti olakša plaćanje troškova koji su nužni da bi se Almiru pružila prilika za oporavak i povratak normalnom životu, kazala je Almirova prijateljica.

Organizatori se nadaju kako će što više Mostaraca sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji i time pomoći svome sugrađaninu. Kako su nam kazali, do sad je prodano 400 karata po cijeni od pet maraka, a nadaju se da će prodati još do početka utakmice.

Iz dana u dan gore

Podsjetimo, Almir je isti dan nakon nesreće operiran na kirurgiji u Mostaru, gdje mu je na gornji dio ruke stavljena metalna pločica. Operacija je prošla bez ikakvih komplikacija, no ubrzo su nastale poteškoće. Almir se sve više žalio na bolove, a nakon godinu dana od operacije pojavljuju se prve ozbiljnije komplikacije, bolovi u ramenu, slabljenje ruke, samim time i nemogućnost obavljanja fizičkih poslova. Nemogući bolovi su nastali, a Almir je iz dana u dan izgledao mršavije. Nakon toga je uslijedila još jedna operacija gdje mu je izvađena metalna pločica iz ramena.

Od zadnje operacije je prošlo gotovo godinu dana, a Almir se teško oporavlja kako fizički, tako i psihički. Svaki dan mu je sve gore, zbog toga mu je pomoć što prije jako potrebna.