SPORTSKI ENTUZIJASTI Mostar ovim ljudima mora odati priznanje

Mostar Sport
hercegovina.info

Ljubav prema sportu i natjecanju zajedničko je junacima naše sljedeće priče. Naime, želimo odati priznanja sportskim entuzijastima, ljudima koji svakodnevno ulažu ogroman trud kako bi klubovi u kojima rade ostvarivali rezultate.

Živimo u državi koja mladima nije osigurala uvjete za bavljenje sportom pa sportski kolektivi rade i djeluju zahvaljujući nekolicini sportskih entuzijasta.

Mostarski sport može se pohvaliti velikim brojem nesebičnih zaljubljenika spremnih izdvojiti svoje vrijeme i novac kako bi poticali mlade u sportskim aktivnostima. U ovom tekstu izdvajamo njih pet koji se izdignuli iznad ostalih i postali prepoznatljivi u svijetu sporta.

Mostar Sport

VEDRAN FILIPOVIĆ – KOŠARKA

Vedran Filipović je cijeli život u košarci i Zrinjskom. Prošao je sve u klubu, od igrača, sportskog direktora, pomoćnog i glavnog trenera, a danas je službeni predstavnik. Sa Zrinjskim je proživio najljepše, ali i najteže trenutke. Kada je Zrinjski osvojio naslov prvaka 2018. godine obnašao je dužnost sportskog direktora. Iako je nakon smanjenja proračuna veliki dio igrača i trenera napustio mostarski klub, Filipović je ostao u Zrinjskom i pokazao kako je pravi 'vojnik kluba'. On je spreman u klubu biti u dobrim, ali i lošim vremenima i stoga zaslužuje mjesto među sportskim entuzijastima Mostara.

Mostar Sport

SLAVENKO ŠUMAN TUNGA - NOGOMET

Nijedan sportski djelatnik nije značajan za jedan klub kao što je Slavenko Šuman Tunga za NK Cim. Dugi niz nogometa Tunga vodi gotovo sve kategorije kluba, od predpionira, pionira, kadeta, juniora i seniora. Seniori Cima 2016. godine osvojili su naslov prvaka Županijske lige i izborili plasman u Drugu ligu. Cim je među drugoligašima bio dvije sezone, a zatim se zbog financija vratio u Županijsku ligu. Mnogi talentirani dječaci treniraju u Cimu i privlače pozornost najboljih klubova u regiji. Tunga je od jutra do mraka na terenu Sportskog centra u Cimu koji u posljednje vrijeme za treniranje koristi i HŠK Zrinjski. Veliki zaljubljenik u nogomet redovni je posjetitelj utakmica u Mostaru i okolici.

Mostar Sport

IVAN DRAGOJE – FUTSAL

HFC Zrinjski duguje veliku zahvalnost ovom vrijednom čovjeku koji je u klubu od njegovih početaka. Službeni predstavnik, trener, tajnik, vozač ekipe samo su neke od funkcija Ivana Dragoje u mostarskom premijerligašu. Pamti i bolja vremena za HFC Zrinjski i osvajanje dva Kupa BiH. Danas je u klubu spreman pomoći aktualnom vodstvu kako isti ne bi bio ugašen. Njegova uloga u HFC Zrinjski je značajna i govori o njegovoj ljubavi prema sportu.

Mostar Sport

FILIP GARMAZ – RUKOMET

U gradu bez dvorane i normalnih uvjeta za treniranje HMRK Zrinjski stvara svjetske rukometne klase. Važnu ulogu u klubu ima Filip Garmaz, dugogodišnji tajnik i kratko vrijeme trener Zrinjskog. Garmaz je sa Zrinjskim proživio ispadanje iz Premijer lige, povratak u društvo najboljih te osvajanje Kupa za 25-tu obljetnicu kluba. Klub koji je 'stvorio' Marina Marića i Igora Karačića danas proživljava teške dane te je zbog nedostatka financijskih sredstava istupio iz Premijer lige. Nagovještaj boljih vremena su dobri rezultati mladih rukometaša koji su prvi dio sezone u Ligi Herceg Bosne završili na prvom mjestu.

Mostar Sport

MAJA JONJIĆ VRANČIĆ – ODBOJKA

Jedina dama među sportskim entuzijastima je Maja Jonjić, dugogodišnja igračica Studentskog odbojkaškog kluba Mostar. Zajedno sa svojim kolegicama uspjela je kluba spasiti od gašenja, a zatim su suradnjom sa Studentskim centrom došli bolji dani za ovaj sportski kolektiv. SOK Mostar je 2019. godinu zaključio sa sjajnim rezultatima u Premijer ligi i osvajanjem Kupa FBiH. Nakon završetka igračke karijere pomaže u radu Škole odbojke koja broji više od 100 članica, te organizaciji utakmica seniorske ekipe.