FOTO   Repertoar Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru za mjesec veljaču 2015

„Chick lit", HNK Mostar, premijera, „Chick lit", predstava, HNK, HNK Mostar, repertoar, Mostar, HNK Mostar, Mala scena HNK Mostar, „Chick lit"
... najavljena je premijera predstave Ajmo na fuka koju zajednički u koprodukciji rade HNK Mostar i Narodno pozorište Mostar.


Ponedjeljak. 09.02.2015. u 20 sati
Stand up show by Pedja Bajović
„Crno-Bijelo"

Stand-up komičar Pedja Bajović, započeo je svoju bosanskohercegovačku turneju kojom će obilježiti deset godina svoje uspješne karijere i u okviru koje će nastupiti na pozornicama u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Zenici i Banja Luci. Predrag Bajović je u dosadašnjoj karijeri imao više od tisuću nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova i jedan je od najpoznatijih stand up komičara u regiji.

Četvrtak, 12.02.2015. u 20 sati
Predstava
„Ljepotica iz Leenanea"

Autor: Martin McDonagh
Redatelj: Segor Hadžagić
Igraju: Jelena Kordić Kuret, Sanda Krgo Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka

Ljepotica iz Leenanea je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor - Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen.
Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspjeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.


Subota, 14.02.2015. u 19 sati
Predstava
„Sve o ženama"

Autor: Miro Gavran
Redatelj: Robert Raponja
Igraju: Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum


Predstava „Sve o ženama" vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim preplitanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri,ljubavi, djetinjstvu i starosti. Dvije sestre u svađi zbog jednog muškarca u kojega su obje bile zaljubljene, druge dvije žene povezane velikim prijateljstvom koje je ušlo u krizu zbog upada u njihov život treće žene, tri tajnice koje rade u istom poduzeću, tri djevojčice koje polaze isti vrtić, tri starije žene zajedno u istom domu.
Dođite i pogledajte vještu i brzu transformaciju tri glumice u petnaest likova kroz niz komičnih obrata.

Četvrtak 19.02.2015. u 20 sati / Narodno pozorište Mostar
Petak 20.02.2015. u 20 sati / Hrvatsko narodno kazalište Mostar

Premijera predstave
„Ajmo na fuka"
Autor i redatelj: Dragan Komadina
Igraju: Saša Oručević i Robert Pehar

„Ajmo na fuka" je prvi je zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Predstava će premijerno biti odigrana dva puta: 19.02. u Narodnom pozorištu, a 20.02. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru.
Predstava govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). U osnovi tematizira hrvatsko-bošnjački sukob, nudeći svojim idejnim referencama tako nužan prostor za teatarski relevantno otvaranje rana i trauma, ali samim tim i utire put njihovom zacijeljenju, razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo. Pri tome na najhumaniji mogući način, iz perspektive dva ratnika poziva na međusobni dijalog i uvažavanje. Ona, kao i svaka predstava koja tematizira rat u svojoj je biti duboko antiratna. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovorajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.


Četvrtak, 26.02.2015. u 20 sati
Predstava
„Chick lit"

Autor: Damir Šodan
Redateljica: Tanja Miletić Oručević
Igraju: Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Velimir Njirić Pšeničnik, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Nedžad Maksumić, Diana Ondelj Maksumić, Igor Vidačković, Saša Oručević, Emir Spahić, Ivo Krešić, Angela Bulum i Ivan Skoko.

Šodanov „Chick lit" je duhovita i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva, koje odveć korespondira i s našom, bosanskohercegovačkom stvarnošću. Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje party u povodu izlaska njene nove knjige.
Na partyju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice. Paralelno s partyjem, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice" s novopečenom aristrokracijom.