Potpisivanje ugovora između FPMOZ i Fonda za zaštitu okoliša FBiH

FPMOZ, ugovor, suradnja, dr.sc. Mario Vasilj, Safet Harbinja
... za zaštitu okoliša FBiH gosp. Safet Harbinja, potpisali su Ugovor o dodjeli financijskih sredstava temeljem Javnog natječaja Fonda za zaštitu okoliša za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2015. godinu.

Temeljem potpisanog Ugovora Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru doznačit će se financijska potpora za organizaciju znanstveno-stručne konferencije s međunarodnim sudjelovanjem „Zaštita voda u kršu". Projekt ima za cilj potaknuti suradnju, znanstveni i stručni dijalog te razmjenu znanja i iskustava između znanstvenika, stručnjaka različitih usmjerenja, kreatora politike, privatnog sektora, nevladinih organizacija i drugih interesnih skupina, kako bi se kroz interdisciplinaran pristup pronašla najbolja rješenja i donositeljima odluka dale konkretne preporuke za bolje upravljanje i zaštitu vodnih resursa u iznimno osjetljivim krškim ekosustavima.

Potpisnici Ugovora, prof. dr. sc. Mario Vasilj i ravnatelj Fonda gosp. Safet Harbinja su ovom prilikom razgovarali i o nastavku dosadašnje suradnje te aktivnostima i budućim planiranim projektima Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti iz područja zaštite okoliša.