Otac iz Mostara progovorio o ubojstvo svog sina ne krijući suze…

... prvi put je progovorio o njegovoj smrti za sarajevski Dnevni avaz.

- Petero njih je osumnjičeno za tuču. Kakvu tuču? Moj sin je ubijen i nije se mogao tući s njih pet. Ubijen je na najgori mogući način koji postoji, ne iz pištolja, iz puške, nožem, već su ga najprije tako udarili da su mu mozak pomjerili, krvnički izvalili vilicu, nogama ga izgazali, iznijeli iz kafane i ostavili da leži. Bez poziva Hitnoj pomoći... Ubijen je mučki - kazao je potišteni Viktor.

Kako su tada naveli u policiji, Stojkić je zadobio povrede opasne po život u tuči koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta "Neretvanski gusar" u Dubrovačkoj ulici, a šest dana kasnije Županijskotužiteljstvo podneseni su izvješća protiv Aleksandre Tadić, Mirele Kovač, Tee Dizdarević, Bože Putice i Gorana Rozgaje.

Iako su zbog gubitka djeteta potpuno shrvani bolom, Viktora i njegovu suprugu Dragicu posebno pogađa što se osumnjičeni nalaze na slobodi i što cijeli postupak traje više od dva mjeseca, a da se, kako su ispričali, ništa ne događa. Sumnjaju i na to da se slučaj želi zataškati i zaboraviti.

- Oni su samo jedan dan bili u pritvoru, a u našem MUP-u, jadnom i čemernom, to su okvalificirali kao tuču, iako niko od osumnjičenih nije ni ogrebotinu zaradio. A odgovorno tvrdim da su traljavo uradili uviđaj. Jer nisu izuzeli Emilijanovu garderobu kao ni od osumnjičenih niti su od njih uzeli DNK. Pretukli su ga u kafani pa potom izvukli ispred i namjestili kao da je udario u postolje od suncobrana, a potom pobjegli. Nažalost, oni su za sve ovo vrijeme mogli utjecati na svjedoke - grcajući u suzama ispričao je Stojkić.

Njegovoj supruzi su se obraćali i neki od osumnjičenih, a Stojkići su uvjereni da su cijeli događaj snimile kamere s Tržnog centra "Piramida".

Kako s teškom mukom govore, žele da putem medija zatraže pomoć da bi pravda bila zadovoljena, jer ni Viktor ni Dragica, koja se obraćala policiji i županijskoj tužiteljici Sanji Šurković, od toga neće odustati.

U Tužiteljstvu HNŽ-a su kazali da je Šurković na bolovanju, međutim, glavni županijski tužitelj Nijaz Mehmedbašić kazao nam je da je istraga u ovom slučaju vrlo složena.

- Tužiteljica je maksimalno angažirana u tom predmetu, saslušavala je i okrivljene, kao i svjedoke. Također, rade se i određena vještačenja s obzirom na karakter povreda. Razumijem nezadovoljstvo njegovih roditelja, ali nastojimo da utvrdimo što više dokaza i činjenica da bismo mogli krenuti u optuženje - kazao nam je Mehmedbašić.