Osmi simpozij iz dječije kirurgije i urologije

Kirurzi
Po riječima predsjednika Organizacijskog odbora Simpozija prof. dr. sc Ante Kvesića, operativni zahvati su počeli već jutros i omogućen je njihov izravni prijenos video-linkom u Amfiteatar Medicinskog fakulteta. U popodnevnim satima planirano je službeno otvaranje Simpozija te predavanja vrhunskih stručnjaka iz ove oblasti.

U operativnom dijelu Simpozija akcenat je stavljen na hypospadije. Na današnjim predavanjima će, između ostalog, biti riječi o novostima u transplantaciji bubrega kod djece, o operativnom liječenju nefroblastoma te o hirurškom liječenju hidronefroze primjenom Anderson- Hynes metode, dok će sutrašnja predavanja biti iz oblasti dječje urologije.

Organizatori Simpozija su Sveučilišna klinička bolnica (SKB) Mostar, Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital i Ludwig-Maximilians-Universitaet iz Münchena.

U radu simpozija učestvuju eminentni stručnjaci iz oblasti dječje hirurgije i urologije, među kojima su: prof. dr. Hans Georg Dietz i prof. dr. Maximilian Stehr iz Njemačke, te prof. dr. Nicola Capozza iz Italije.

Fena