FOTO  Obilježena šesta obljetnica smrti Trajkovskog

trajkovski, Ljubo Bešlić

...vijenaca ispred spomen obilježja Matića brdu obilježena šesta obljetnica pogibije makedonskoga predsjednika Borisa Trajkovskoga, koji je 26. veljače 2004. godine zajedno sa šest suradnika i dva pilota stradao u zrakoplovnoj nesreći prilikom dolaska u Mostar na Međunarodnu investicijsku konferenciju.

 Tom prigodom nazočnima su se obratili gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, makedonski veleposlanik u BiH Remi Rexhepi i u ime Parlamentarne skupštine BiH Ilija Filipović. U svom govoru veleposlanik Rexhepi i Filipović naglasili su europsku opredijeljenost predsjednika Trajkovskog  čija je smrt bila veliki gubitak kako za Makedoniju tako i za cijelu regiju. Gradonačelnik Bešlić je kazao kako je tada Republika Makedonija ostala bez predsjednika, makedonski narod i građani bez pravog državnika, a BiH i Grad Mostar bez dragog i poštovanog prijatelja.

-Svoj dolazak u Mostar planirao je sa ciljem uspostave gospodarske i političke suradnje za bolju budućnost naroda Makedonije i naroda u Bosni i Hercegovini. Mi danas, obilježavajući šestu godišnjicu tragediju, ugrađujemo još jedan nevidljivi kamen u duhovni most prijateljstva koji će nas trajno podsjećati na njega i spajati u budućnosti-kazao je Bešlić te dodao kako će ga  se Mostar i njegovi sugrađani s ponosom sjećati čuvati uspomenu na predsjednika Trajkovskog.


hercegovinainfo /foto: promediaohoto