Mostarski ‘parking papci’ dobili svoju facebook stranicu

parkiranje

... za invalide i mnoštvo primjera nepropisnog parkiranja svakodnevna su slika u Mostaru, a od sada ponašanja mostarskih bahatih vozača možemo pratiti i putem facebook stranice "Parking papci Mostar", piše Dnevni list.

Ova ‘online policijska patrola' uz šaljive komentare bilježi svakodnevna parkingbdešavanja u našem gradu kojih, svakako, ima prometa. Jer, vidjeti svoje vozilo na ovoj stranici zasigurno nije baš najugodnije iskustvo, pa je za očekivati da barem neki povedu računa gdje i kako ostavljaju svoje limene ljubimce.

Parking patrola

Dosta je šaljivih komentara, uz fotograje koje sami građani šalju. Tako su admini ove stranice uz fotograju na kojoj je prikazano vozilo jedne mostarske taksi službe parkirano na nogostupu, pri čemu je zagradio i izlaz sa obližnjeg označenog parkinga napisali: ‘Ne znaš je li se parkirao, izletio, je li mu pozlilo... Bože sačuvaj!'.

Fotograja zabilježena na parkingu garaže Mepas Malla izazvala je interesiranje javnosti, gdje su, nekako, na jednom parking mjestu se uspjela parkirati čak dva automobila. Komentar admina stranice je bio: ‘Brate plaća se, ‘ajmo dvojica na jedno .

Na prilazu Domu zdravlja Mostar, nedavno je zabilježena fotograja gdje su parkirana vozila ostavljena na putu kuda bi se nesmetano trebala kretati vozila, pa čak i kola Hitne pomoći, no, u ovome primjeru, to je naprosto nemoguće. Komentar uz ovu fotograju je glasio kako tu ‘Postoje oznake sa zabranama parkiranja, kao i prijetnje ‘paukom'. No, možda nije papak kriv?? Samo iskorištava nehaj nadležnih službi'.

Napomenimo i to kako su zelene površine u gradu Mostaru već odavno pretvorene u parking, a nehajni građani to iskorištavaju osim parkova, da nije pretvorena u parking mjesta, pa tako jedan komentar na spomenutoj facebook stranici uz sliku parkiranog vozila na zelenoj površini glasi: ‘Ima ona starinska - Nemaju njive te perspektive'.

Kuda da prođu majke s kolicima?

Veliki broj fotograja je svakako onih gdje majke s dječjim kolicima se ne mogu kretati nogostupima jer su zauzeti parkiranim vozilima. Zauzeti nogostupi s obje strane ulica, ljudi prolaze cestom kuda se kreću automobili, gurajući kolica, šećući. Ogorčeni građani se već godinama pitaju ima li ikakve pomoći od onih koji bi trebali raditi svoj posao, no, odgovor na to pitanje nalaze se na terenu.

Da smo ogorčeni na parkiranje vozila po nogostupu, jasno je. No, vidjeti i policijsko vozilo parkirano na nogostupu, vrhunac je nekulture i bahatosti. Ali, sudeći prema tome primjeru, ne trebamo se čuditi što ni ostali građani ne poštuju pravila prometa.

Piše: Sanda Peco, [email protected]