Mostar: Posljednji ispraćaj Vese Vegara

Dragan Čović
...Bijeli Brijeg u Mostaru, a pokop se obavio na rimokatoličkom groblju Podvale u Vašarovićima u općini Ljubiški.

Posljednjem ispraćaju, uz suprugu, djecu i članove obitelji, nazočilo je nekoliko stotina njegovih prijatelja, kolega i poznanika, te brojni predstavnici političkog i javnog života BiH.

Od Vegara su se, među ostalim, oprostili član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH Dragan Čović, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić te bivši predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

Veso Vegar preminuo je u četvrtak ujutro, nakon kraće i teške bolesti, u 60. godini života.

Prije rata bio je jedan od pokretača i urednika Hercegovačkog tjednika, a u ratu glasnogovornik Hrvatskog vijeća obrane.

Nakon rata bio je dugogodišnji dopisnik, a potom i šef dopisništva Slobodne Dalmacije u Mostaru. Nakon zatvaranja tog dopisništva postaje glasnogovornikom HDZ-a 1990, a reaktiviranjem Hrvatskog narodnog sabora vodi Ured za informiranje Glavnog vijeća HNS-a BiH.

Radio je i za Večernji list BiH u čijim je prostorijama održana komemoracija na kojoj je istaknuto kako je Vegar ostavio neizbrisiv trag u novinarstvu i hrvatskoj politici te da je uvijek radio u dobroj vjeri na rješenju hrvatskog nacionalnog pitanja i bolje BiH.

Smrt ga je zatekla na dužnosti uposlenika Ministarstva vanjskih poslova BiH.

ljubuski.net