Ministar Hadžiomerović promovira inkluziju

ministar Hadžiomerović, inkluzija, Vlada HNŽ
Ministar Hadžiomerović, obraćajući se nazočnima, kazao je kako je asistencija bitan segment unaprjeđenja inkluzije u nastavi, ističući kako obrazovni sustav u BiH mora pratiti europska kretanja, te usvajati i primjenjivati sve što doprinosi unaprjeđenju obrazovanja, uz paralelno izvršavanje obveza prema svim kategorijama djece.

Također, pozvao je volontere u školama kojima je Ministarstvo, ukidanjem naknada, olakšalo stažiranje, da se uključe u ove projekte i na taj način daju svoj doprinos podizanju kvalitete obrazovnog sustava naše Županije.

„Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta podržat će svaki projekt koji će poboljšati uvjete inkluzivne nastave u školama HNŽ, jer se time podiže razina kvalitete obrazovnog sustava u našoj Županiji", naglasio je ministar Hadžiomerović.

Inače, prezentaciji na kojoj su razmijenjena iskustva o primjeni projekta u praksi, modelu asistencije, te prezentiran časopis Asistencija u nastavi, nazočni su bili nastavnici, ravnatelji škola, predstavnici Pedagoškog zavoda, udruga Sunce, Vedri osmjeh, Ruku mi daj, Ružičnjak, te predstavnici Misije OESS-a Mostar i Gradske uprave Mostar, javljaju iz Vlade HNŽ